gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 10 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΧΑΝΙΑ Νομός ΚΡΗΤΗ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (10)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

Ελύρεια

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΛΙΝΟ (Δήμος) ΧΑΝΙΑ
Ομιλία, θεατρική παράσταση, μουσικοχορευτική βραδιά, απονομή τιμητικών διακρίσεων.

Μουσικές Εκδηλώσεις "Εν Απτέρα", Ιούλιος-Αύγουστος

ΑΠΤΕΡΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Τελούνται στο εσωτερικό του κάστρου Παλαίκαστρο της Απτέρας. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η αναβίωση της πλούσιας μουσικής παράδοσης της περιοχής και η προβολή των ντόπιων καλλιτεχνών. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο Ιούλιο και Αύγουστο. Συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου και συνδυάζουν τη μαγεία της μουσικής με την επιβλητικότητα του χώρου και του τοπίου.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Διεθνές Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού

ΚΟΥΡΝΑΣ (Χωριό) ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

ΣΟΥΔΑ (Δήμος) ΧΑΝΙΑ

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Πολιτιστική Εκδήλωση Γαβαλοχωρίου

ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΒΑΜΟΣ
6/1
Χορός και Πρωροχρονιάτικα δώρα στα παιδάκια των μελών του Συλλόγου του Γαβαλοχωρίου.

Εκδήλωση Γλώσσας

ΓΛΩΣΣΑ (Χωριό) ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοθιανών - Σκαφιώτου "Η Αναγέννηση" διοργανώνει καλοκαιρινή εκδήλωση, μία ημερομηνία ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όποτε ορίσει το διοικητικό συμβούλιο.
Περιλαμβάνει, όπως όλες οι παραδοσιακές εκδηλώσεις, Κρητική Μουσική, εκλκτά φαγητά και άφθονο κρασί. Τέτοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται για να συναντήσει κανείς φίλους, να ακούσει μουσική και να χορέψει απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το καλό φαγητό και ποτό.

Γραμβούσια, Ιούλιος - Αύγουστος

ΚΙΣΣΑΜΟΣ (Πόλη) ΧΑΝΙΑ
Τα "ΓΡΑΜΒΟΥΣΙΑ" είναι μια πολιτιστική εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη του τόπου και τη γνωριμία με αυτόν, μέσα από την παράδοση, τη μουσική, τις τέχνες, τον αθλητισμό. Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο υπό την αιγίδα του Συλλόγου Προβολής Κίσσαμου "H Γραμπούσα", και με την οικονομική ενίσχυση και συμμετοχή του Δήμου Κίσσαμου. Η επιτυχία της διοργάνωσης είχε σαν αποτέλεσμα να καθιερωθεί σε ετήσια βάση, προσελκύοντας ντόπιους και παραθεριστές κάθε χρόνο.

Γιορτή της Λάϊνας

ΝΟΧΙΑ (Χωριό) ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ
Τον Αύγουστο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νοχιών διαργανώνει την Γιορτή της Λαϊνας. Στο δημοτικό διαμέρισμα των Νοχιών κατασκευάζεται η παραδοσιακή Λαϊνα (Στάμνα) διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο μέρος.
Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου γίνεται έκθεση αγγειοπλαστικής, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει και να αγοράσει σπάνια εκθέματα.Στην πλατεία του Δημοτικού Σχολείου ακολουθεί γλέντι. Χαρακτηριστική είναι η φιλοξενεία των κατοίκων του χωριού οι οποίοι με το κέφι τους, τα παραδοσιακά φαγητά και την Κρητική Μουσική παρακινούν τους καλεσμένους τους να διασκεδάσουν και να χορέψουν μέχρι το πρωί.
Πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε επισκέπτης φεύγει με κάποιο δείγμα της παραδοσιακής τέχνης που του δίνεται σαν δώρο.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Τσιβαρά, Ιούλιος-Αύγουστος

ΤΣΙΒΑΡΑΣ (Οικισμός) ΑΡΜΕΝΟΙ
Τηλέφωνο: +30 28250 36807-86431
Την περίοδο του καλοκαιριού γίνονται διάφορες εκδηλώσεις στον οικισμό Τσιβαρά όπως εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις παραδοσιακών κατασκευών, διοργάνωση εκδρομών, Κρητικές βραδιές.

Φεστιβάλ

Ναυτική Εβδομάδα

ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Εορτασμός της Ναυτικής Εβδομάδας κάθε δεύτερο έτος τον μήνα Ιούνιο στο αλιευτικό καταφύγιο της Γεωργιούπολης

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ