gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Χιονοδρομικό κέντρο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΟΞΥΑ Οικισμός ΚΑΣΤΟΡΙΑ" .


Χιονοδρομικό κέντρο (1)

Κόμβοι επίσημοι

Χιονοδρομικό Κέντρο Βίτσι Καστοριάς

ΒΙΤΣΙ (Χιονοδρομικό κέντρο) ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Τηλέφωνο: +30 24670 24884, 82666

Όρος: Βέρνο

Υψόμετρο: 1610 μ. έως 1880 μ.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στην περιοχή Οξυά της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στην κορυφή Βίτσι του όρους Βέρνο και σε υψόμετρο 1610 μ., μέσα σε πυκνό δάσος οξιάς.

Πίστες

Το Χ.Κ. Βιτσίου διαθέτει συνολικά πέντε πίστες, από τις οποίες:
  • 1 κόκκινη, Ντινογιάννη, μήκους 1000 μ. Το περίεργο όνομά της οφείλεται σ’ ένα δυσάρεστο γεγονός, αφού είναι αφιερωμένη σε δύο αθλητές του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καστοριάς που σκοτώθηκαν σε ατύχημα, τον Ντίνο και το Γιάννη.
  • 1 μπλε, Φώφη, μήκους 1.400 μ.
  • 2 πράσινες, αρχαρίων, μήκους 150 μ. η καθεμία, που εξυπηρετούνται από τα baby lifts.
  • 1 δρόμος αντοχής, Αρκούδα, μήκους 2500 μ.
Η πίστα Ντινογιάννη (κεντρική) χωρίζεται, έτσι, ώστε το μισό πλάτος της να χρησιμοποιείται από skiers, ενώ το υπόλοιπο μισό από snowboarders - στο μέρος αυτό της πίστας υπάρχουν διαμορφωμένα άλματα κ.τ.λ.

Αναβατήρες

  • 1 μονοθέσιος συρόμενος, δυναμικότητας 850 άτομων/ώρα.
  • 2 baby-lifts.

Λοιπές εγκαταστάσεις & υπηρεσίες

  • Chalet με εστιατόριο και καφετέρια.
  • Snow bar, δίπλα στα baby-lifts.
  • Σχολή σκι και snowboard.
  • Κατάστημα ενοικιάσεως εξοπλισμού σκι και snowboard.
  • Άνετος χώρος στάθμευσης.

Πρόσβαση /Οδικό δίκτυο

Η απόστασή του Χιονοδρομικού Κέντρου από την πόλη της Καστοριάς είναι μόλις 22 χμ. με δρόμο ασφαλτοστρωμένο, ασφαλή, που εκχιονίζεται καθημερινά με μέριμνα της  Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Λειτουργία

Και αυτό, όπως και τα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα, έχει περίοδο λειτουργίας από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο.
Οι αναβατήρες του χιονοδρομικού κέντρου λειτουργούν Σαββατοκύριακα και εορτές 10.00 - 16.00, αλλά και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα 14.00 - 17.00.

Άλλες σημειώσεις

Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί από το 1985 από το Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καστοριάς. Μαζί με το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά, είναι τα μοναδικά χιονοδρομικά στην Ελλάδα των οποίων η διαχείριση και λειτουργία παραμένει στα χέρια των συλλόγων. Κάθε χρόνο διοργανώνονται αγώνες καταβάσεων της κατηγορίας Παίδων, μέσα από το επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.

Υπηρεσίες στη γύρω περιοχή

Στην Καστοριά και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν συνολικά περί τις 2000 κλίνες σε πολλά ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες που, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι καινούργια ή πρόσφατα ανακαινισμένα.

Αξιοθέατα /δραστηριότητες στη γύρω περιοχή

Η εκδρομή για Σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίτσι μπορεί να συνδυαστεί με επισκέψεις σε ενδιαφέροντες χώρους της περιοχής, καθώς, επίσης, στις Πρέσπες ή το Νυμφαίο.


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ