gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΤΡΩΝΙ Χωριό ΤΡΙΚΑΛΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κοτρωνίου

ΚΟΤΡΩΝΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
  Σε υψόμετρο 750 μ. στις πλαγιές του Κόζιακα, σε απόσταση 14χλμ. από την Πύλη, βρίσκεται το χωριό Κοτρώνι με πληθυσμό 520 περίπου κατοίκους. Σ' αυτό υπάγεται ο οικισμός Λογγιές σε υψόμετρο 300μ. με πληθυσμό 140 κατοίκους. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία. Στην περιοχή υπάρχουν οι πηγές του Κόζιακα Κρανιά, Καγκέλια, και Μάνα, καθώς και οι κορυφές Αϊ Λιάς με υψόμετρο 1600μ. Λεύκες και Παλιομάντρι με υψόμετρο 1500μ, απ' όπου είναι ορατός όλος ο θεσσαλικός κάμπος.
  Στους βιότοπους Ομπράβα και Παλιομάντρι είναι πλούσια η πανίδα σε ζαρκάδια, λύκους, μπεκάτσες, πέρδικες κ.ά. Οικοδομήματα του προηγούμενου αιώνα (1860,1830) αποτελούν ιδιαίτερα δείγματα της αρχιτεκτονικής της περιοχής. Το χωριό πανηγυρίζει κατά την εορτή της Αγ. Παρασκευής (25-26-27/7) με τριήμερο γλέντι και ντόπια φαγητά και στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου (το Γενέσιον της Θεοτόκου) με γλέντι στην πλατεία του χωριού και ντόπιες γεύσεις. Ο οικισμός Λογγιές πανηγυρίζει στις 20-21 Μαΐου ( Αγ. Κων/νου και Ελένης)
  Εντυπωσιακή είναι η παραδοσιακή τελετή, τα πασχαλιόγιορτα, τη 2η ή 3η ημέρα του Πάσχα, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, κατά την οποία φωνητικό συγκρότημα ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών του χωρίου, τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια που χορεύονται με ειδικούς χορούς. Στην περιοχή Κρανιά και Μπέη είναι χτισμένο καταφύγιο το οποίο πλησιάζει ο επισκέπτης με τα μονοπάτια μέσα από έλατα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ