gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΕΑ Δήμος ΚΥΚΛΑΔΕΣ" .


Κεντρικές σελίδες (3)

Ανάμεικτα

ΒΟΥΡΚΑΡΙ (Λιμάνι) ΚΕΑ
1,8 χιλιόμετρα από την Κορησσία, πανέμορφο ψαροχώρι, μικρογραφία του Λιβαδιού, με ιδιαίτερα προσεγμένη την αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία, υποδέχετει στον κλειστό σαν λίμνη ορμίσκο του με το σίγουρο αραξοβόλι, το σύνολο σχεδόν των τουριστικών σκαφών που επισκέπτονται το νησί.

ΙΟΥΛΙΣ (Κωμόπολη) ΚΕΑ
Η Ιουλίδα είναι ο μεγαλύτερος οικισμός και η πρωτεύουσα του νησιού. Ο επισκέπτης του νησιού αξίζει να επισκεφθεί πρώτα απ' όλα την πρωτεύουσα που απέχει 5 χιλιόμετρα από το κεντρικό λιμάνι. Οι ντόπιοι την ονομάζουν Χώρα, όπως λέγονται σχεδόν όλες οι πρωτεύουσες των νησιών των Κυκλάδων. Όμως ησωστή ονομασία της είναι Ιουλίς όπως ήταν την περίοδο της ακμής της κατά τους ιστορικούς χρόνους. Είναι ένα γραφικό Κυκλαδίτικο χωριό με 600 κατοίκους, διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον αρχαιολογικό Μουσείο, ένα προϊστορικό λιοντάρι κι ένα ενετικό κάστρο. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Ιουλίδα με τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα στεγάδια της.

Η Κορησσία (Λιβάδι)

ΚΟΡΗΣΣΙΑ (Χωριό) ΚΕΑ
Παίρνοντας το βαπόρι στροφή δεξιά για να μπει στο λιμάνι, "ξεδιπλώνεται" στα μάτια μας σιγά σιγά ο μικρός παραθαλάσσιος οικισμός, το Λιβάδι, με την προκυμαία και το αγκυροβόλιο του. Κάτασπρα σπίτια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές απλώνονται σφιχτοδεμένα στη ρίζα της βουνοπλαγιάς. Ο επισκέπτης που μόλις αποβιβάζεται στο νησί, δεν υποπτεύεται βέβαια ότι στη θέση του οικισμού αυτού, αλλά και σ' ολόκληρη τη βουνοπλαγιά που υψώνεται πίσω του, σχηματίζοντας τους λόφους της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σάββα. Σήμερα, το λιβάδι διαθέτει κάθε είδους εξυπηρετήσεις για τον επισκέπτη. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφενεία, μπαρ, σειρά από καταστήματα τουριστικών ειδών, παντοπωλεία και super market. Ψαροκάικα και σκάφη αναψυχής δίνουν μιαν όμορφη νότα στο μικρό μουράγιο. Στη βόρεια άκρη του οικισμού στέκει επιβλητική η ενοριακή εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Στη γιορτή της πανυγηρίζει με ξεχωριστό τρόπο το Λιβάδι και οι γύρω εξοχές. Την ημέρα εκείνη, οι κτηνοτρόφοι είχαν έθιμο να μην τυροκομούν και να φέρνουν το γάλα φρέσκο για κατανάλωση από τις εξοχές στο Λιβάδι.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ