gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ Χωριό ΜΕΣΣΗΝΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Μαυρομματίου

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ (Χωριό) ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 27240 51436
  Στην καρδιά της αρχαίας Μεσσήνης και στην δυτική πλαγιά του όρους Ιθώμη, βρίσκεται το χωριό Μαυρομμάτι. Πήρε το όνομά του από το στόμιο της αρχαίας πηγής-βρύσης (Κλεψύδρας) και κουβαλά τους αρχαίους θρύλους και παραδόσεις της γύρω περιοχής. Εκτός των άλλων, εδώ βρίσκεται το μουσείο, στο οποίο εκτίθεται πλούσιο αρχαιολογικό υλικό που έχει αποθησαυριστεί από το χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης με τις κατά καιρούς ανασκαφές.
  Στη θέση "Σπέλουζα", βορειοανατολικά του χωριού, πάνω σε πλάτωμα, στο μέσον περίπου της απόστασης προς την κορυφή της Ιθώμης, έχει εντοπισθεί το Ιερό της Αρτέμιδος Λιμνάτιδος.
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ιθώμης.

Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλκάνου

ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ (Μοναστήρι) ΙΘΩΜΗ
Τηλέφωνο: +30 27240 51258
Η νέα Ιερά Μονή Βουλκάνου ιδρύθηκε το 1625 στην ανατολική πλευρά της Ιθώμης και ανακαινίστηκε το 1967, από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θεμελη. Στο κέντρο της αυλής βρίσκεται το καθολικό σε σχήμα εγγεγραμμένου σταυρού με τρούλο, αφιερωμένο στην Παναγία τη Βουλκανιώτισσα λόγω της θαυματουργής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία κατά την παράδοση, είναι απόκτημα του 14ου μ.Χ. αιώνα και είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Η Ιερά Μονή είναι ανδρική και εορτάζει στις 15 Αυγούστου, όπου την παραμονή τελείται εσπερινός και ολονύκτια θεια λειτουργία. Στις 20 Σεπτεμβρίου η εικόνα της Παναγίας μεταφέρεται με λιτάνευση 20 χλμ., από το καθολικό της Μονής Βουλκάνου στο μετόχι της μονής, στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στη Μεσσήνη στη θέση Πανηγυρίστρα, όπου παραμένει για προσκύνημα εννέα ημέρες.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ