gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΙΠΑΡΟ Χωριό ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Λιπαρού

ΛΙΠΑΡΟ (Χωριό) ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Τηλέφωνο: +30 23810 61228
  Το Λιπαρό βρίσκεται σε μια πεδινή περιοχή μεταξύ των χωριών Καλύβια - Aγιος Γεώργιος -Γαλατάδες - Aσπρο - Εσώβαλτα. Έχει υψόμετρο 10 μέτρα και σύμφωνα με την απογραφή του 1991, 550 κατοίκους. Η απόσταση, από τα Γιαννιτσά είναι 18χλμ. και από την Έδεσσα 25χλμ. Το χωριό έχει σημαντική ιστορία και δύο ναούς, από τους οποίους ο ένας χρονολογείται από το 606μ.Χ. Στις 29 Αυγούστου στο χωριό γιορτάζεται η Αποκεφάλιση του Προδρόμου με πανηγύρι και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η καλλιέργεια σπαραγγιών, ροδάκινων και οπωροκηπευτικών σε θερμοκήπια. Ορισμένοι κάτοικοι ασχολούνται και με την κτηνοτροφία. Το Λιπαρό έχει καλή ρυμοτομία, η οποία σχεδιάστηκε από το 1935. Κατά μήκος του κεντρικού, φωταγωγημένου δρόμου με τη διαχωριστική νησίδα, είναι συγκεντρωμένες όλες οι υπηρεσίες του χωριού.
  Στο δημοτικό κατάστημα στεγάζονται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Αγροτικός Σύλλογος και το Ιατρείο, ενώ απέναντι υπάρχει δημοτικό αναψυκτήριο. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται ο Ιερός Ναός Αποστόλου Παύλου, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο. Λίγο έξω από το χωριό, στο δρόμο προς Γαλατάδες, βρίσκεται το κτίριο του ΚΤΕΟ, που είναι και το μοναδικό στο νομό Πέλλας, ενώ στη δυτική πλευρά του χωριού, στο δρόμο προς Aσπρο, βρίσκεται το γήπεδο του ΑΡΗ Λιπαρού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ