gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΔΟΪΡΑΝΗ Χωριό ΚΙΛΚΙΣ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΔΟΪΡΑΝΗ (Λίμνη) ΚΙΛΚΙΣ
  Η λίμνη Δοϊράνη βρίσκεται στο Βόρειο Τμήμα του Νομού Κιλκίς και αποτελεί φυσικό σύνορο Ελλάδας και FYROM.
  Τα πεντακάθαρα νερά με τις ιαματικές τους ιδιότητες προσφέρονται για κολύμπι το καλοκαίρι και ψάρεμα όλο το χρόνο, ενώ σ’ αυτήν καθρεφτίζεται η οροσειρά του Μπέλλες.
  Ο επισκέπτης της Δοϊράνης θα νιώσει την απέραντη γαλήνη του τόπου, και θ’ απολαύσει το μαγευτικό δειλινό, με τα νερά της λίμνης να κοκκινίζουν, καθώς ο ήλιος βυθίζεται εντός τους.
  Θα γνωρίσει τη μοναδική παραλιακή διαδρομή από τον οικισμό της Δοϊράνης μέχρι τα Χίλια Δένδρα, το "Μνημείο της Φύσης" με τις αιωνόβιες βελανιδιές. Θ’ ανηφορίσει στις πλαγιές του Μπέλλες, αναζητώντας τον καταρράκτη. Τους αετοφωλιές του και τα χνάρια των αγριογούρουνων.
  Το καλοκαίρι θα κάνει σέρφινγκ και κωπηλασία στη λίμνη, θα παίξει μπήτς βόλεϋ και ποδόσφαιρο στην άμμο, θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις των ΔΟΪΡΑΝΕΙΩΝ, των ΜΟΥΡΙΩΤΙΚΩΝ ή θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Δάσους Δροσάτου. Στις ταβέρνες της περιοχής θα γευθεί το φρέσκο γριβάδι και τα ντόπια κρέατα.
  Από το συνοριακό σταθμό Δοϊράνης θα περάσει στη FYROM και στην ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή της ή θα κάνει τις αγορές του από το κατάστημα αφορολογήτων. Αν κινηθεί βόρεια θα συναντήσει την Κερκίνη και ανατολικά τα Κρούσια με το Βοτανικό τους Κήπο.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Κιλκίς.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ