gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΦΡΙΚΕΣ Λιμάνι ΙΘΑΚΗ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΦΡΙΚΕΣ (Λιμάνι) ΙΘΑΚΗ
  Σε απόσταση 18 χλμ. από το Βαθύ συναντάμε τον οικισμό των Φρικών, με πρόσβαση από τον Πλατρειθιά και το Σταυρό. Σύμφωνα με τους ερευνητές εκεί τοποθετείται το ομηρικό λιμάνι του Ρείθρου. Το χωριό υπάρχει από τον 16ο αιώνα που δημιουργήθηκε από τους κατοίκους των γύρω ορεινών περιοχών, που είχαν ανάγκη πρόσβασης στη θάλασσα για την εξυπηρέτηση του εμπορίου και της αλιείας. Οι Φρίκες συνδέονται και με τη νεώτερη ιστορία του νησιού στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 13 Σεπτεμβρίου 1944, ντόπιοι αντάρτες, μετά από άνιση μάχη, κατέλαβαν το Γερμανικό πολεμικό πλοίο "Αντουανέτα", που ήταν αραγμένο στο μικρό λιμανάκι και αιχμαλώτισαν το πλήρωμά του.
  Αξιοθέατο στις Φρίκες αποτελούν οι δύο καλοδιατηρημένοι ανεμόμυλοι στις δύο πλευρές του λιμανιού που φωτίζονται το καλοκαίρι. Γραφικός οικισμός με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα που φιλοξενούν αρκετούς επισκέπτες.
  Συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Κεφαλλονιά και τη Λευκάδα και μπορεί να γίνει αφετηρία για τον περίπλου σε όμορφες ακτές του νησιού, με υπέροχες παραλίες σε απομονωμένα σημεία και με εντυπωσιακές και άγριες ακτές.
  Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου φιλοξενεί θαλαμηγούς και πολλά ιστιοφόρα και μικρότερα σκάφη.
  Υπάρχει γραφείο ενοικιάσεως λέμβων που μπορεί κανείς να επισκεφτεί όμορφες μικρές παραλίες, όπως τα Κουρβούλια, τα Πίσω Κουρβούλια, τις Πλακούτσες, τις Τσιτσιμίδες, τα Λιμένια, τα Πίσω Λιμένια, το Βαθυαμμούδι, τα Τριαμμούδια, το Μάρμακα, τις Αλυκές, το Βουκέντι, ακόμη και τον Πλατύ Αμμο και το Κάθισμα.
  Των Αγίων Αποστόλων, στις 30 Ιουνίου, πραγματοποιείται το τοπικό πανηγύρι, που συγκεντρώνει πολλούς κατοίκους από όλη την Ιθάκη και επισκέπτες. Στα εστιατόρια της παραλίας στις Φρίκες τα μοναδικά καλοκαιρινά βράδια μένουν αξέχαστα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Ιθάκης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ