gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΚΑΛΕΤΑ Οικισμός ΡΕΘΥΜΝΟ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΣΚΑΛΕΤΑ (Οικισμός) ΡΕΘΥΜΝΟ
  Δώδεκα χιλ. ανατολικά του Ρεθύμνου και 65 χιλ. δυτικά του Ηρακλείου απλώνεται παράλληλα με την ακτογραμμή του Κρητικού Πελάγους η ιστορική και όμορφη Σκαλέτα.
  Το λιμάνι που λειτουργούσε πριν από την δεύτερη Βυζαντινή περίοδο της Κρήτης, οι δύο ναοί, της Ζωοδόχου Πηγής και του Αγ. Νικολάου καθώς και τα αρχαιολογικά ευρήματα της ευρύτερης περιοχής είναι τα υπολείμματα μιας άλλης ξεχασμένης στα βάθη των αιώνων εποχής.
  Η πλατειά αμμουδιά της Σκαλέτας που βρέχεται από το απέραντο πέλαγος άλλοτε γαλήνιο και άλλοτε αγριεμένο σβήνει ομαλά σε μικρούς λόφους που παρέχουν ειδυλλιακή θέα ιδιαίτερα την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Εδώ έρχεται να αποθέσει τα αυτά της η θαλάσσια χελώνα CARETTA-CARETTA καθώς επίσης εδώ εύρισκε καταφύγιο η μέχρι πρότινος απειλούμενη μεσογειακή φώκια MONACHUS-MONACHUS.
  Κατά μήκος της βραχώδους παραλίας τα ενάλια σπήλαια με σπουδαιότερο το Αντρο του μυθικού Ποσειδώνα με τους πανέμορφους σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα φανταχτερά χρώματα δίνουν την εικόνα ενός "θείου" πίνακα. Στην είσοδο της σπηλαίας ένας όγκος σταλαγμίτη παρουσιάζει τη μορφή θαλάσσιου λέοντα "φύλακα" του μεγάλου άντρου. Πιο πέρα είναι ριζωμένο ένα παράξενο σύμπλεγμα βράχων που ίσως ήταν η "πύλη των Νυμφών" της θάλασσας μέσα στην οποία λουζοκαθρεπτίζονταν οι νύμφες για να περάσουν το άντρο του Μεγάλου Θεού.
  Η ιστορική και μυθική ύπαρξη της Σκαλέτας σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει σήμερα αποτελούν την πιο έντονη πρόκληση για τον κάθε επισκέπτη που θέλει να κάνει ευχάριστες διακοπές στον τόπο μας.
  Τα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα Τουριστικά Γραφεία με τις οργανωμένες εκδρομές σ' όλη την Κρήτη, η περιήγηση της περιοχής με το γραφικό Τραινάκι, τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μηχανών, τα χρυσοχοϊα, τα τουριστικά καταστήματα και Σούπερ Μάρκετ, οι ταβέρνες, τα Καφέ-μπαρ αποτελούν ένα δείγμα της τουριστικής υποδομής της περιοχής. Η απονομή της Γαλάζιας Σημαίας το 1997 στην θαλάσσια περιοχή είναι ένα δείγμα υγιούς φυσικού περιβάλλοντος! Τα γραφικά χωριά "Πρίνος", "Επισκοπή", "Μαγνησία", "Μονή Αρσανίου (Μοναστήρι)", "Σταυρωμένος" προσφέρονται για περίπατο του επισκέπτη και άμεση επικοινωνία με τους κατοίκους της περιοχής.
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκαλέτας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ