gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΟΡΟΣ Λιμάνι ΕΛΛΑΔΑ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΝΕΩΡΙΟ (Οικισμός) ΠΟΡΟΣ
  Εκτείνεται στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού, μέσα στο πευκοδάσος. Ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο θέρετρο των Αθηναίων και πολλές βίλλες έχουν κτισθεί κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Ο ποιητής Γ. Σεφέρης και ο Αμερικανός συγγραφέας Χένρυ Μίλλερ περνούσαν τα καλοκαίρια τους εδώ, εμπνεόμενοι από τις φυσικές ομορφιές του νησιού. Σήμερα είναι ένα ήσυχο τουριστικό μέρος με λίγες ταβέρνες και ένα σουπερμάρκετ γύρω από την αμμουδερή παραλία. Δίπλα υπάρχει το Λιμανάκι της Αγάπης, παλιό κρυσφήγετο ερωτευμένων, με πεντακάθαρα νερά και πιο πέρα τα ερείπια του παλιού Ρώσικου Ναύσταθμου.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Γαλατά & Πόρου.

ΠΟΡΟΣ (Λιμάνι) ΕΛΛΑΔΑ
  Η πόλη του Πόρου υψώνεται αμφιθεατρικά στον ηφαιστειογενή λόφο της Σφαιρίας. Ο κεντρικός περιφερειακός δρόμος είναι γεμάτος καταστήματα, μπάρ, καφετέριες και ταβέρνες. Πίσω του τα άσπρα ασβεστωμένα σπίτια και στην κορυφή το ρολόϊ, χτισμένο το 1927, το σήμα κατατεθέν του Πόρου. Η περιπλάνηση στα στενά σοκάκια, ανάμεσα στα σπίτια με τις αυλές όπου μοσχοβολάει το γιασεμί είναι κάτι ανεπανάληπτο. Αλλά μπορείτε να περάσετε την ώρα σας πίνοντας τον καφέ σας στο λιμάνι, χαζεύοντας την κίνηση. Το βράδυ μη χάσετε το ηλιοβασίλεμα πίσω απ’ την "Κοιμωμένη", τη σιλουέτα μιας γυναίκας που σχηματίζεται στον ορίζοντα από τα βουνά. Και μετά σας περιμένει η νυχτερινή ζωή της πόλης
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Γαλατά & Πόρου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ