gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΕΛΛΑ Νομός ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" .


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (3)

Μουσεία

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

ΑΡΙΔΑΙΑ (Πόλη) ΠΕΛΛΑ
  Εγκατεστημένο στον αναπαλαιωμένο σιδηροδρομικό σταθμό τύπου Decauville, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1916 από τις συμμαχικές δυνάμεις και λειτούργησε μέχρι το 1931 εξυπηρετώντας τις ανάγκες μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών στην περιοχή, ενημερώνει τον επισκέπτη για τον χλωριδικό πλούτο και τα κύρια είδη πανίδας που φιλοξενούνται στους ορεινούς όγκους Βόρα, Πίνοβου & Τζένας, οι οποίοι σχηματίζουν το ορεινό τόξο Αλμωπίας.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πέλλας.

Φυσιογραφικό & Λαογραφικό Μουσείο

ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Οικισμός) ΠΕΛΛΑ
Τηλέφωνο: +30 23840 91300, 91388
  Από το 1991 λειτουργεί στη λουτρόπολη Φυσιογραφικό - Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο παρά τη μικρή του διάσταση συγκεντρώνει σημαντικά ευρήματα στους τομείς της φυσιογραφίας, παλαιοντολογίας, σπηλαιογραφίας και λαογραφίας-ιστορίας. Το παλαιοντολογικό του τμήμα εμπλουτίζεται συνεχώς από τα ευρήματα των ερευνών στο σπηλαιολογικό πάρκο, ενώ μεταξύ των εκθεμάτων του συγκαταλέγονται οστά της αρκούδας των σπηλαίων, ευρήματα της ελληνιστικής & ρωμαϊκής εποχής, καθώς και αντικείμενα συνδεδεμένα με τη λαογραφία.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πέλλας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

ΠΕΛΛΑ (Πόλη) ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
  Ύστερα από τροποποίηση του εσωτερικού χώρου (1973) του κτιρίου, το οποίο αρχικά επρόκειτο να λειτουργήσει ως τουριστικό περίπτερο, στεγάστηκαν τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών της Πέλλας. Η σημερινή έκθεση στήθηκε το 1988. Οι επισκέπτες είναι σε θέση να δουν μαζί με τα ευρήματα μακέτες, αντίγραφα - εκμαγεία, φωτογραφίες από τις ανασκαφές και την ιστορία τους, καθώς τοπογραφικά και αρχιτεκτονικά σχέδια. Στις συλλογές του Μουσείου της Πέλλας παρουσιάζονται ευρήματα από τις ανασκαφές που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας ,από οικίες, από την αγορά, τα ιερά καθώς και ψηφιδωτά δάπεδα.
  Σημαντικά ευρήματα του Μουσείου είναι:
•Μαρμάρινο κεφάλι - πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου
•Ψηφιδωτά δάπεδα ιδιωτικών κατοικιών
•Θησαυρός ασημένιων νομισμάτων ελληνιστικών χρόνων και κοπών Μακεδόνων βασιλέων
•Χάλκινο αγαλμάτιο του θεού Ποσειδώνα
•Μήτρες για την κατασκευή ανάγλυφων αγγείων

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ