Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή: "ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ Σύμπλεγμα νήσων ΕΛΛΑΔΑ" .
ΨΙΝΘΟΣ (Χωριό) ΡΟΔΟΣ
Διάσπαρτες στη γύρω περιοχή κυψέλες παράγουν εξαιρετικής ποιότητας μέλι.
ΚΩΣ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
The Coan cloth or garments, mentioned by various authors, but
most frequently by the Latin poets of the Augustan Age. From their expressions
we learn that it had a great degree of transparency, that it was remarkably fine,
that it was chiefly worn by women of loose reputation, and that it was sometimes
dyed purple \ and enriched with stripes of gold. It has been supposed to have
been made of silk, because in Cos silk was spun and woven at an early period,
so as to obtain a high celebrity.
This text is from: Harry Thurston Peck, Harpers Dictionary of Classical Antiquities. Cited Oct 2002 from The Perseus Project URL below, which contains interesting hyperlinks
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως: Κοπανιστή, μυζήθρα, ανθότυρος για μακαρόνια,
ξυαλίνα (τύπος γιαουρτιού), λαδοτύρι (τυράκια σε λάδι) κ.ά.
Ψάρια και θαλασσινά: Ψάρια παστά (κολιός, σαρδέλα, σαβρίδι), λιόκαφτα
(κολιός, σαβρίδι), χταπόδια, σαργοί, ορφοί, φαγκρί, συναγρίδες, μαρίδες, σκάροι,
μπαρμπούνια κ.ά.
Διάφορα: Αστακομακαρονάδα, σκορδομακάρονα, ρεβιθοκεφτέδες-φαβαδοκεφτέδες-
κολοκυθοκεφτέδες, ελιές μαύρες, ντολμαδάκια με ανθοκολοκυθιές.
Γλυκά: Μελομακάρονα, φοινίκια, λουκουμάδες, παστέλι με σουσάμι, χαλβάς
με μέλι, ξεροτήγανα, κρέπες, γλυκά κουταλιού (κυδώνι, νεράντζι, πορτοκάλι, περγαμόντο).
Βότανα-αφεψήματα: Αλισφακιά, ρίγανη, θυμάρι, χαμομήλι.
(Κείμενο: Μανόλης Μακρής)
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο
της Τοπικής Ένωσης
Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου.
ΚΑΡΠΑΘΟΣ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
Φαγητά: Διάφορα είδη ψωμιών και κουλούρες κριθαρένιες, που συνοδεύουν
το ντόπιο αρμοτύρι ή το μεριάρι (από πλήρες γάλα) και τις μικρές παστές και κουλουμπωτές
ελιές, σουσαμοκούλουρα και ψιλοκούλουρα, αυγοκούλουρα, μακαρούνες, λαχανοπίτια,
δρίλλα, μυζήθρα οφτό (κατσίκι γεμισμένο με ρύζι), πηχτή, καβρουμάς, σιτάκα κ.ά.
Γλυκά: Ξυλικόπιτες, μπακλαβάς (πολύ διαφορετικός από το συνηθισμένο),
μυζηθροπίτια ή σησαμοπίτια ή σιτακοπίτια κ.ά.
(Κείμενο: Μανόλης Μακρής)
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο
της Τοπικής Ένωσης
Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου.
ΜΕΓΙΣΤΗ (ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ) (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
Φαγητά: Κατσίκι γεμιστό με ρύζι (συνήθως το Πάσχα), σαλαντρούμασι
(κρεμμύδια γεμιστά), σαϊτια (ρύζι με κρεμμύδι, δυόσμο, ντομάτα), διάφορα ψάρια
(ξιφίας, μαγιάτικο, φαγκρί) κ.ά.
Γλυκά: Κουτουμάρι (στρογγυλές τηγανίτες με ζάχαρη, κανέλλα, γαρύφαλλο),
χαλβάς, στραβά (μπακλαβάς με ζυμωτό φύλλο) κ.ά.
(Κείμενο: Μανόλης Μακρής)
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο
της Τοπικής Ένωσης
Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου.
Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.
Εγγραφείτε τώρα!