gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αθλητισμός & Σπορ  στην ευρύτερη περιοχή: "ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ Σύμπλεγμα νήσων ΕΛΛΑΔΑ" .


Αθλητισμός & Σπορ (2)

Ομιλοι αθλητισμού & σπόρ

Ψάρεμα

Υποβύχιο ψάρεμα

ΙΘΑΚΗ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
  Η μοναδική ομορφιά της Ιθάκης δεν καθηλώνει τον επισκέπτη μόνο στις κορυφές των εξαιρετικών σε θέα βουνών της και στις γραφικότατες παραλίες της, αλλά και στους μαγευτικούς, σμαραγδένιους βυθούς της. Η εναλλαγή των υποβρύχιων τοπίων, ανάλογη με αυτή της χερσαίας επιφάνειάς της δημιουργεί στο δύτη συναισθήματα αγαλλίασης. Στα πεντακάθαρα νερά της ο αμμώδης βυθός εναλλάσσεται με απέραντες εκτάσεις ποσειδωνίας που με τη σειρά τους υποδέχονται βραχοσυμπλέγματα μεγάλης ποικιλομορφίας. Η ομαλή διαμόρφωση του βυθού στους όρμους ακολουθεί σταδιακή ανάπτυξη σε μεγαλύτερα βάθη και δημιουργούν στους κάβους βραχώδεις κάθετους τοίχους που καταλήγουν σε πολύ βαθιές αποχές. Τα ζεστά νερά της καλοκαιρινής περιόδου βοηθούν ώστε η κατάδυση γύρω από το νησί μας να είναι πραγματική απόλαυση. Η εξαίρετη διαμόρφωση του βυθού δημιουργεί πολύ καλές προϋποθέσεις για μια πλούσια χλωροπανίδα.
  Οι λάτρεις του υποβρυχίου ψαρέματος έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις τεχνικές και τις ικανότητες που διαθέτουν και να πληρωθούν ανάλογα. Ροφοί, στείρες, πίγκες, συναγρίδες, σαργοί, μαγιάτικα και πολλά ακόμη είδη ψαριών ζουν στους βυθούς γύρω από το νησί. Στους καλούς ψαρότοπους είναι εύκολο να φτάσει κανείς ακόμη και από τις πιο προσβάσιμες παραλίες. Τα κοφτά νερά σε πολλά σημεία δημιουργούν δυσκολίες και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση στις υποβρύχιες δραστηριότητες. Η μεγάλη κίνηση σκαφών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργεί επίσης αυξημένους κινδύνους στους κολυμβητές, γι' αυτό τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή στη λεπτομέρεια και σεβασμό στη ζωή, για να εξασφαλίζεται έτσι και η ευτυχία στο αποτέλεσμα που δεν μπορεί να είναι άλλη από την "αίσθηση" της "πληρότητας".
  Εκτός από το υποβρύχιο ψάρεμα στις θάλασσες του νησιού πολύ καλές συνθήκες δημιουργούνται και για τους ψαράδες της επιφάνειας. Το Ιόνιο φημίζεται για τις μπουνάτσες του, αφού τα καλοκαιρινά μελτέμια είναι Αιγαιοπελαγίτικη υπόθεση. Λίγη προσοχή χρειάζεται μόνο για τα σπάνια μπουρίνια που εκδηλώνονται ξαφνικά. Έτσι οι εξορμήσεις με τη βάρκα για παραγάδι, καθετή και συρτή τα όμορφα καλοκαιρινά ξημερώματα μένουν αξέχαστες. Καθώς οι τραγάνες και οι ξέρες που καλύπτουν τα μεγαλύτερα τμήματα του βυθού, από τα βάθη των 40-50 μέτρων μέχρι τα 70-80 μέτρα, δημιουργούν πολύ καλές προϋποθέσεις για την παρουσία σκαθαριών, συναγρίδων, φαγκριών, σαργών, χάνων και άλλων ψαριών η ευτυχία του ψαρά είναι εξασφαλισμένη στο νησί.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ