EN
Greek Travel Pages

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (VOU), Προάστιο της Αθήνας, ΑΤΤΙΚΗ

Είστε εδώ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΤΙΚΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ συλλογή φωτογραφιών

Εμφανίζονται 10 από συνολικά 22 φωτογραφίες που βρέθηκαν για ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ. Δείτε τις όλες.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ Προάστιο της Αθήνας ΑΤΤΙΚΗ

Παρουσίαση

H Πόλη σήμερα
  Η Βουλιαγμένη είναι το μοναδικό πραγματικά πράσινο προάστιο στις ακτές του Σαρωνικού. Περιτριγυρισμένη από πευκόφυτους λόφους που απολήγουν σε υπέροχες παραλίες με άμμο και καθαρή θάλασσα, αποτελεί πηγή ζωής και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
  Κυρίαρχος στόχος της Δημοτικής αρχής είναι η προστασία του φυσικού κάλους και του πρασίνου της Βουλιαγμένης, ώστε να διατηρηθεί η απαράμιλλη φυσιογνωμία και το μοναδικό περιβάλλον της. Με συστηματικό σχεδιασμό η πόλη εμπλουτίζεται με πάρκα, πανέμορφους κήπους, λειτουργικές παιδικές χαρές, πεζόδρομους και σύγχρονες υποδομές.
  Στα πλαίσια της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, λόγω του φυσικού της τοπίου και της καταλληλότητας των υποδομών της, η Βουλιαγμένη επιλέχθηκε για τη διεξαγωγή δυο Ολυμπιακών Αθλημάτων, του Τρίαθλου και της Ποδηλασίας - Ατομική Χρονομέτρηση.
Οι Παραλίες
  Αρχίζουν από τις αμμουδιές στον Aγιο Νικόλαο Πάλλων, συνεχίζουν στο Μεγάλο Καβούρι, γύρω από τον Λαιμό και τον κόλπο της κεντρικής Βουλιαγμένης και καταλήγουν στα μικρά λιμανάκια κάτω από τη λίμνη, στο αναλλοίωτο Αττικό τοπίο, στην περιοχή της Φασκομηλιάς. Οι παραλίες τις Βουλιαγμένης είναι πεντακάθαρες και γι' αυτό τους έχει απονεμηθεί γαλάζια σημαία από το F.E.E.E (Foundation for Environmental Education in Europe)
Η Βουλιαγμένη σε αριθμούς
  Η συνολική της έκταση είναι 75.000 στρέμματα. Το ύψος του εδάφους αρχίζει από 0 - 114 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το χειμώνα οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 4.000 ενώ το καλοκαίρι ο αριθμός πολλαπλασιάζεται.
Η υποδομή
  Ο Δήμος σήμερα διαθέτει οργανωμένες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του καθώς και πλήρως οργανωμένα και εξοπλισμένα τμήματα Δημοτικής Αστυνομίας και Πυρασφάλειας.
  Στη Βουλιαγμένη λειτουργούν πολλές πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, οργανωμένες πλαζ, εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ και μια μικρή αλλά πλήρης αγορά με μαγαζιά ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης, παρέχονται απεριόριστες δυνατότητες για όλα τα είδη των θαλάσσιων σπορ, μέσω σχολών στα ξενοδοχεία ή στις εγκαταστάσεις των Ναυτικών Ομίλων που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς και εγκαταστάσεις γηπέδων τένις, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο όπου λειτουργεί σύγχρονο γυμναστήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.
  Τέλος η Βουλιαγμένη διαθέτει Μαρίνα, στη περιοχή του Λαιμού, διεθνών προδιαγραφών με όλες τις παροχές για τον ελλιμενισμό σκαφών όλων των ειδών.
Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Βουλιαγμένης

Βρείτε στην περιοχή ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

pin
9
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
12
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Πρόσθετες πληροφορίες για την περιοχή ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Επιλέξετε μία ενότητα πληροφοριών από την παρακάτω λίστα ή πατήσετε εδώ για να τις δείτε όλες (17) μέλη μόνο


Σύνολο πληροφοριών της περιοχής: 23 πληροφορίες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 3450
1981 2743

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Λιμάνι, Παραλία, Τουριστικό θέρετρο, Μαρίνα, Εδρα δήμου, Οικιστική περιοχή
Ταχ. Κωδικός 16671
Τηλ. +30 210
Υψόμετρο 20 μέτρα
Γ. Μήκος 23o 47' 03.06" E
Γ. Πλάτος 37o 48' 48.66" N

Αποστάσεις:
25 Χιλιόμετρα Βόρεια (Β) ΑΘΗΝΑ, Πόλη, ΑΤΤΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ

Αναχωρησεις πλοιων
Από

Copyright 1999-2019 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.