Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (Κωμόπολη) ΧΑΝΙΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ Κωμόπολη ΧΑΝΙΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (2)

Δημαρχεία

Δήμος Καντάνου - Σελίνου

Τηλέφωνο: +30 28233 40300

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοχώρας

  Ωραία κωμόπολη στο Λιβυκό πέλαγος με καταπληκτική παραλία. Σώζονται ερείπια Ενετικού φρουρίου. Η κωμόπολη αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, γιατί είναι κατάλληλη για πρώιμες καλλιέργειες και τουρισμό. Κοντά βρίσκεται η Κουντούρα με τα μικρά ερημικά λιμανάκια, με τους κέδρους και τις σπηλιές που σε προκαλούν για μια εξερεύνηση. Κοντινά και ενδιαφέροντα χωριά είναι επίσης η Σκλαβοπούλα, ο Βουτάς, η Κίτυρος με τοιχογραφημένες εκκλησίες (12ος-14ος-15ος αιώνας). Αξίζει ένας περίπατος στον Αζωγυρέ με τον αειθαλή πλάτανο, το μοναστήρι των Αγ. Πατέρων ένα μικρό μουσείο και το σπηλαιοβάραθρο του Ζουρέ, στον Ασφεντιλέ, όπου παλιά ανθούσε η αγγειοπλαστική και στα Τεμένια με ιαματικές πηγές και την τοιχογραφημένη εκκλησία του Χριστού (13ος αι.). Από την Παλαιοχώρα ναυλώνοντας βάρκα μπορεί κανείς να φθάσει στην αρχαία Λισσό σε 45 λεπτά και στη Σούγια σε 1 ώρα περίπου.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων & Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χανίων (2000).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις