Πληροφορίες για τον τόπο ΑΝΔΡΟΥΣΑ (Κωμόπολη) ΜΕΣΣΗΝΙΑ - GTP - Greek Travel Pages
gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΝΔΡΟΥΣΑ Κωμόπολη ΜΕΣΣΗΝΙΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΑΝΔΡΟΥΣΑ (Κωμόπολη) ΜΕΣΣΗΝΙΑ
  Η Ανδρούσα είναι μια μικρή πόλη μεταξύ της σημερινής Μεσσήνης και της αρχαίας, κτισμένη σε οροπέδιο με θέα το μεσσηνιακό κάμπο.
  Ιδρύθηκε από το Γουλιέλμο Β΄Βιλλεαρδουίνο (1246-1278) και αποτελούσε στην περίοδο της Φραγκοκρατίας (1205-1430) έδρα ηγεμόνα και δικαστηρίου καθώς και τόπο αναψυχής των Φράγκων ιπποτών.
  Στα μέσα του 13ου αιώνα ο Βιλλεαρδουίνος έκτισε το κάστρο της, ερείπια του οποίου σώζονται μέχρι σήμερα, το οποίο εγκαταλείφτηκε την περίοδο της Δεύτερης Τουρκοκρατίας(1715-1821).
  Το 1308 έγινε έδρα Επισκοπής με απόφαση του τότε Πατριάρχη Αθανάσιου (1304-1310), καταγόμενου από την Ανδρούσα.
  Αναπτύχθηκε ως μεγάλο αγροτικό κέντρο της περιοχής ανήκοντας διαδοχικά στους Φράγκους, στους Ναβαρραίους, στους Βυζαντινούς και έπειτα στους Τούρκους, όπου αποτελούσε μια από τις 24 επαρχίες του Μοριά.
  Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας πολλοί Έλληνες από την Ανδρούσα έγιναν κλεφταρματολοί πολεμώντας για την ελευθερία. Ο Επίσκοπος Ιωσήφ Ανδρούσης υπήρξε ο πρώτος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων του νεοσύστατου ελληνικού κράτους μετά την Επανάσταση του 1821.
  Σήμερα είναι τιμητικά Δήμος και αποτελεί αγροτικό κέντρο της περιοχής, η οποία παράγει κυρίως: λάδι, ελιές, σύκα, σταφίδα και κρασί.
  Τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής, όπως το βυζαντινό κάστρο, το Ανδρομονάστηρο και ο ναός της Σαμαρίνας, καθώς και το αρχαίο υδραγωγείο αποτελούν δείγμα της ιστορικής διαδρομής της περιοχής κατά το Βυζάντιο και είναι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών κάθε χρόνο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

ΕΣΠΑ

Διαφημίσεις