gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχαιολογικοί χώροι  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΚΑΛΙΑ Οικισμός ΚΑΛΥΜΝΟΣ" .


Αρχαιολογικοί χώροι (1)

Αρχαίοι οικισμοί

Βρυόκαστρο - Αγκιναριές

ΣΚΑΛΙΑ (Οικισμός) ΚΑΛΥΜΝΟΣ
  Λίγο μετά τα μέσα της οδικής απόστασης Αργινώντα - Σκάλια, στις απότομες πλαγιέςτης οροσειράς, ανοίγεται ένα σχετικά ευρύ πλάτωμα, διαστάσεων 50 x 150 μ. περίπου, πάνω ακριβώς από το Σπήλαιο των Σκαλιών. Ο χώρος του πλατώματος είναι διάσπαρτος από ερείπια αρχαίων οικοδομημάτων και αναλημμάτων και είναι γνωστός με τ' όνομα Αγκιναριές, ενώ στις αρχές του αιώνα μας αναφέρεται και ως Βρυόκαστρο.
  Η πρόσβαση στις Αγκιναριές είναι δύσκολη, καθώς ο επισκέπτης αναγκάζεται να σκαρφαλώσει στην απότομη πλαγιά, στην οποία δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μονοπάτι.
  Ο αρχαίος οικισμός του πλατώματος περιλαμβάνει γύρω στα 25 οικοδομήμτα, κτισμένα από ντόπιες πέτρες αδροδουλεμένες. Αυτά ακολουθούν τις κλίσεις και τις ιδιομορφίες του εδάφους και γι' αυτό παρουσιάζουν ευθείες και καμπύλες πλευρές. Η θέση είναι από μόνη της φύσει οχυρή, καθώς περιβάλλεται από γκρεμούς.
  Η μελέτη της επιφανειακής κεραμικής και των άλλων ευρημάτων δείχνει ότι ο χώρος κατοικήθηκε ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους και ως τους γεωμετρικούς.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Καλυμνίων


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ