gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Βιότοποι  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ Νομός ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ" .


Βιότοποι (2)

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Σελίδες επίσημες

Υγρότοπος βάλτου Λιβαδιού

ΛΙΒΑΔΙ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
  Καταλαμβάνει το Β.Δ. τμήμα της πεδιάδας του Λιβαδιού στον μυχό του κόλπου του Λιβαδιού και έχει έκταση 500 στρ. Σήμερα αποτελεί ιδιοκτησία των κληρονόμων Βαλλιάνου. Παλαιότερα ο βάλτος εκτεινόταν και στην ευρύτερη περιοχή αλλά μεγάλο του τμήμα αποξηράνθηκε στις αρχές του αιώνα.
  Τα νερά του βάλτου προέρχονται από 100 πηγές περίπου που είναι εντοπισμένες Β-ΒΔ και από τις βροχές. Είναι υφάλμυρα και έχει παρατηρηθεί πως με δυνατούς βοριάδες η στάθμη ανεβαίνει αισθητά.
  Υπάρχει βλάστηση ελαφρά υφάλμυρων νερών με καλαμώνες. Από τα πιο βαθιά νερά προς την παραλία εμφανίζεται μια διαδοχή των φυτών: καλάμι, ψαθί, βούρλα και τέλος το ranuculus, το φλυσκούνι και τα αρμυρίκια. Τα πουλιά του βάλτου λιγόστεψαν μετά την αποξήρανση του βάλτου στο Λεσίνι που φαίνεται ότι τροφοδοτούσε την ευρύτερη περιοχή. Τα αποδημητικά υδρόβια τρουδί, τσικνιάς, λευκοί ερωδιοί, αβοκέτες, φασονέτες, πρασινικέφαλοι, μαυρόκοτες που την άνοιξη αποδημούν χρησιμοποιούν σαν καταφύγιο το βάλτο. Τελευταία έχει παρατηρηθεί μεμονωμένη εμφάνιση κύκνων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Παλικής


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ