gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΛΑΚΩΝΙΑ Νομός ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".


Αξιοθέατα (1)

Βουνά

Ταϋγετος, Πάρνωνας

  Φυσικές ομορφιές, απαράμιλλες, τοπία ζωγραφισμένα σε ορεινό περιβάλλον αλλού ήρεμο κι αλλού απότομο με την αξεπέραστη έμπνευση της Φύσης, οικισμοί διάσπαρτοι, που διατηρούν το παραδοσιακό τους χρώμα. Από τη μια ο Ταϋγετος κι από την άλλη ο Πάρνωνας, τα φημισμένα βουνά της Λακωνίας, προσφέρουν όλες τις εποχές αναρίθμητες δυνατότητες για ξεκούραση και αναψυχή, για αναζωογόνηση των αισθήσεων, αλλά και για άσκηση του σώματος και του πνεύματος.
  Κάθε εποχή η Φύση είναι στην καλή της ώρα σ’ αυτούς τους δύο ανταγωνιστές των ορεινών συγκινήσεων. Με την άνθηση της άνοιξης, τη δροσιά του καλοκαιριού, το φυλλορόισμα του φθινοπώρου, ή την ιδιόρρυθμη γοητεία του χειμώνα, που για να τη νιώσει κανείς, συχνά αρκεί να δει από μακριά χιονισμένο τον Πενταδάχτυλο, τη χαρακτηριστική επιβλητική κορυφογραμμή του Ταϋγετου.
  Κάθε εποχή ο Ταϋγετος και ο Πάρνωνας προσφέρουν ευκαιρίες για περιηγήσεις και αναβάσεις σε άλλες περιοχές φιλόξενοι για τους πεζοπόρους και σε άλλες προκλητικοί - κυρίως ο Ταϋγετος - για τους ορειβάτες. Η επιμελημένη σηματοδότηση στις πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές δίνει τη δυνατότητα για ασφαλή κίνηση στους ορεινούς όγκους τους και τα ορειβατικά καταφύγια περιμένουν στις κατάλληλες θέσεις έτοιμα να προσφέρουν τη φιλοξενία τους. Φροντίζει για όλ’ αυτά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.
(κείμενο: Σωτήρης Μπακανάκης)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Λακωνίας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ