gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΝΥΜΦΑΙΑ Χωριό ΚΟΜΟΤΗΝΗ" .


Αξιοθέατα (1)

Ομορφες τοποθεσίες

ΝΥΜΦΑΙΑ (Χωριό) ΚΟΜΟΤΗΝΗ
  Την πραγματικά μαγευτική τοποθεσία της Νυμφαίας, πάνω από την βορινή πλευρά της Κομοτηνής, όπου κυριαρχεί το Περιαστικό Δάσος-πνεύμονας ζωής για τους κατοίκους - και που το ακροτελεύτιο σημείο του στεφανώνεται από το ομώνυμο Βυζαντινό κάστρο, διάλεξε ο Δήμος για να εγκαταστήσει το Τουριστικό Περίπτερο της πόλης.
  Πρόκειται για ένα θεσπέσιο φυσικό μπαλκόνι, από όπου ο κάθε επισκέπτης απολαμβάνει μια σπάνια θέα και ομορφιά.
  Κάτω, απλώνεται- απέραντη θάλασσα πρασίνου και χρυσαφένιου κυματισμού - ο κάμπος της Ροδόπης με τα τρία μεγάλα ποτάμια, που νωχελικά ρέουν τα νερά τους προς το Θρακικό πέλαγος και προς την Βιστωνίδα και την λίμνη Μητρικού. Στο βάθος, υψώνεται η κορυφή του Ισμάρου και όταν ο ορίζοντας είναι γαλήνιος και ανοιχτός, διακρίνονται οι ορεινοί όγκοι της Σαμοθράκης, της Θάσου και του Αγίου Όρους. Ολόγυρα, η τοποθεσία κλείνεται από τις πλαγιές της Ροδόπης που τις διασχίζουν κατάφυτα φαράγγια και ολόδροσες χαράδρες, με επιστέγασμα τον ατίθασο όγκο του Παπίκιου Όρους. Το κτίσμα του Τουριστικού Περιπτέρου, περιλαμβάνει αίθουσες Ισογείου 300 τ.μ. όπου θα λειτουργούν εστιατόριο, καφετερία και σνακ-μπαρ. Ακόμη περιλαμβάνει Βοηθητικούς χώρους 230 τ.μ., Υπόγεια αίθουσα 350 τ.μ. αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, για σεμινάρια, διαλέξεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ περιβάλλεται από κοινόχρηστους χώρους 350 τ.μ., και διαθέτει και ευρύ χώρο για στάθμευση αυτοκινήτων. Στους κατοίκους της Κομοτηνής, και σε όλους τους επισκέπτες της, το Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας, αποτελεί μια διαρκή όαση αναψυχής, όλες τις εποχές του χρόνου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Δήμου Κομοτηνής


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ