gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χωριό ΒΟΙΑ" .


Αξιοθέατα (2)

Βιότοποι

Στρογγυλή Λίμνη

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Χωριό) ΒΟΙΑ
  Ενάμιση χιλιόμετρο νοτιοανατολικά του χωριού Αγιος Γεώργιος απέναντι από την Ελαφόνησο, βρίσκεται η Στρογγύλη Λίμνη, που αποτελεί σημαντικό βιότοπο.
  Είναι λιμνοθάλασσα και συνεχίζεται κατά μήκος της παραλίας με τις δύο μικρές λίμνες του Μάγγανου και του Νεραντζιώνα.
  Στον περίγυρο της Λίμνης, από τη μεριά της θάλασσας, υπάρχουν θαλαμωτοί τάφοι της προϊστορικής εποχής και στο βυθό της θάλασσας, μπροστά από την παραλία με τους τάφους και απέναντι από το νησάκι Παυλοπέτρι, βρίσκεται μια ολόκληρη προϊστορική πόλη που ανακαλύφθηκε το 1968 κι έγινε διεθνώς γνωστή ύστερα από έρευνα του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ.
  Η Λίμνη είναι αναγνωρισμένος υγρότοπος και έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα NATURA 2000. Η χλωρίδα γύρω από τη λίμνη αλλά και στην Ελαφόνησο είναι αξιόλογη και περιλαμβάνει ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος Κέδρου. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή των Βατίκων είχαν βρεθεί από τον περίφημο βοτανολόγο Κωνσταντίνο Γουλιμή, τρία μοναδικά στον κόσμο φυτικά είδη: Η Τουλίπα Γουλιμή, η Λινάρια Hellenica, και το θυμάρι Linum Leucanthenmum, με μελιτζανιά ή κόκκινα φύλλα.
  Στις αμμουδερές παραλίες τέλος, συχνή είναι η παρουσία της χελώνας caretta-caretta.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Βοιών (2001).

Θρησκευτικά μνημεία

Ναός Αγίου Τρύφωνος

Στην περιοχή του κοιμητηρίου του Αγ. Ανδρέα υπάρχουν τα θεμέλια του βυζαντινού αυτού ναού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ