gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΛΑΚΙΑΣ Χωριό ΡΕΘΥΜΝΟ" .


Αξιοθέατα (3)

Φαράγγια & Χαράδρες

Το φαράγγι του Κοτσυφού

ΚΑΝΕΒΟΣ (Οικισμός) ΡΕΘΥΜΝΟ
Το φαράγγι του Κοτσυφού ξεκινάει από το χωριό Κάννεβος και καταλήγει στον Πλακιά. Στο σημείο της αφετηρίας του είναι πολύ στενό με πλάτος περίπου 10μ. το οποίο σταδιακά αυξάνεται και φθάνει τα 600μ.. Το συνολικό του μήκος είναι 1.800 μ., και οι σχεδόν κατακόρυφες πλευρές που φθάνουν το ύψος των 600. Μέσα στο φαράγγι υπάρχει μικρός ναός, χτισμένος μέσα σε βραχώδη κοιλότητα. To φαράγγι της Πατσού, εύκολο στη διάβασή του και αξιοποιημένο από τη δασική υπηρεσία σε συνδυασμό με την σπηλαιώδη εκκλησία του Αγ. Αντωνίου, αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για μικρές εκδρομές και πικ-νικ.

Το Κουρταλιώτικο Φαράγγι

ΚΟΞΑΡΕ (Χωριό) ΡΕΘΥΜΝΟ
Το Κουρταλιώτικο φαράγγι με τις επιβλητικές πλαγιές που φθάνουν τα 600 μέτρα, έχει είσοδο από το χωριό Κοξαρέ και καταλήγει στη λιμνη του Πρέβελη Είναι ένα θαυμάσιο φαράγγι που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Ακολουθώντας τα σκαλοπάτια που βρίσκονται πλευρικά του δρόμου Κοξαρέ - Ασώματος φθάνουμε στο βάθος του φαραγγιού, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Το φαράγγι διασχίζει ο Μεγάλος Ποταμός που στο σημείο αυτό ονομάζεται Κουρταλιώτης.

  Το Κουρταλιώτικο Φαράγγι βρίσκεται 23 χιλιόμετρα ακριβώς νότια από το Ρέθυμνο, στο δρόμο Ρέθυμνο - Αρμένοι - Κουρταλιώτικο Φαράγγι. Τα βουνά "Κουρούπα" (984 μ) και "Ξηρό Όρος" (904μ) σχηματίζουν το Κουρταλιώτικο Φαράγγι. Το φαράγγι ξεκινάει από το χωριό Κοξαρέ και ακολουθεί την κοίτη του Κουρταλιώτικου ποταμού. Στα μισά του δρόμου που περνάει μέσα από το φαράγγι υπάρχουν πάρκινγκ και μονοπάτια που οδηγούν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στο τέλος του φαραγγιού υπάρχει μία περιοχή που θυμίζει τροπική λίμνη, η Παραλία με τους Φοίνικες. Το φαράγγι είναι στενό και έχει άγρια ομορφιά. Ο ποταμός που το διασχίζει διακλαδώνεται σε πέντε διαφορετικά ρυάκια που ενώνονται σχηματίζοντας πέντε μικρές λιμνούλες και έναν καταρράκτη. Αρκετά είδη άγριων ζώων και πουλιών συναντώνται στο φαράγγι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ