gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΣΤΕΛΛΙ Χωριό ΗΡΑΚΛΕΙΟ" .


Αξιοθέατα (2)

Θρησκευτικά μνημεία

Βασιλική Αγίου Ιωάννη

ΛΙΛΙΑΝΟ (Χωριό) ΚΑΣΤΕΛΛΙ
  Η πολύ σημαντική βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται στο χωριό Λιλιανών κοντά στο Καστέλι Πεδιάδος. Είναι μια τρίκλιτη βασιλική της οποίας το κεντρικό κλίτος είναι ψηλότερο από τα υπόλοιπα. Τα κλίτη διαχωρίζονται με καμάρες, που στηρίζονται από κολόνες. Οι κολόνες έχουν κιονόκρανα ιωνικού ρυθμού. Η εκκλησία έχει ένα νάρθηκα δίπλα στην είσοδο που είναι ένα δωμάτιο στα δεξιά των κλίτων και χαμηλότερο από την κύρια εκκλησία. Η εκκλησία έχει χτιστεί από υλικά προγενέστερων εκκλησιών. Στο εσωτερικό υπάρχει μια μικρή σκάλα και μια κολόνα, σημάδια που δείχνουν ότι μια παλιότερη εκκλησία βρισκόταν στο ίδιο σημείο. Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη πρέπει να χτίστηκε κατά τον 7ο ή 8ο αιώνα, και είναι μια από τις τελευταίες εκκλησίες της Κρήτης που χτίστηκαν σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Ομορφες τοποθεσίες

Γερακιανή Λαγκάδα

ΓΕΡΑΚΙ (Χωριό) ΚΑΣΤΕΛΛΙ
Από το Γεράκι επίσης ξεκινά μια υπέροχη διαδρομή ανάβασης προς το πανέμορφο εξωκλήσι της Αγίας Αννας. Πρόκειται για μια ανάβαση 13 περίπου χλμ. χωμάτινης διαδρομής την οποία συνιστούμε είτε με τα πόδια αν είστε δεινός πεζοπόρος, είτε με αυτοκίνητο με τετρακίνηση για να μπορέσετε άφοβα να περιπλανηθείτε στα μονοπάτια του βουνού.
Η θέα από το εκκλησάκι κάτω προς την Γερακιανή Λαγκάδα είναι υπέροχη. Οι εικόνες που εναλάσσονται στα μάτια σας μαγευτικές. Αγριο τοπίο, δασώδεις εκτάσεις με πρίνους και κέδρους, όμορφες εικόνες με αιγοπρόβατα και παραδοσιακες πετρόχτιστες μάντρες.
Στην εκκλησία υπάρχει πηγή με πόσιμο νερό και χώρος αναψυχής όπου μπορείτε να οργανώσετε υπαίθριο γεύμα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Interkriti


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ