gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Ολυμπιακοί Αγώνες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΥΔΝΕΥ Πόλη ΝΕΑ ΝΟΤΙΑ ΟΥΑΛΙΑ" .


Ολυμπιακοί Αγώνες (1)

Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Σύδνεϋ 2000

ΣΥΔΝΕΥ (Πόλη) ΝΕΑ ΝΟΤΙΑ ΟΥΑΛΙΑ
  Οι Ολυμπιακοί του Sydney θεωρήθηκαν από τους καλύτερα οργανωμένους στην ιστορία και με υποδειγματικά μέτρα ασφάλειας αγώνες. Ήταν επίσης αυτοί στους οποίους συμμετείχαν οι περισσότερες χώρες και αθλητές (199 χώρες και 10,651 αθλητές) καθώς και με το μεγαλύτερο αριθμό αγωνισμάτων (300 αθλήματα). Ακόμη και η εκπροσώπηση της διοργανώτριας Αυστραλίας ήταν η μεγαλύτερη που είχε ποτέ.
  Ο Juan Antonio Samaranch φανερά συγκινημένος παρακολούθησε τους τελευταίους αγώνες στην θέση του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής. Υπήρξε πρόεδρος της από το 1980 και το όνομα του συνδέθηκε όσο λίγων με την σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης των αγώνων. Από το 2001 είναι Τιμητικά Ισόβιος Πρόεδρος της Επιτροπής.
  Την Ολυμπιακή φλόγα άναψε η Cathy Freeman η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 400μέτρα.
  Η εμπειρία του Sydney πρέπει να θύμισε σε πολλούς τα λόγια του Pierre de Coubertin, ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων: "Το πιο σημαντικό δεν είναι να κερδίζεις αλλά να παίρνεις μέρος, όπως ακριβώς το πιο σημαντικό στη ζωή δεν είναι ο θρίαμβος αλλά ο αγώνας" καθώς ήρθε η δικαίωση για αθλητές οι οποίοι επέμειναν στις προσπάθειες τους. Η ομάδα softball των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αρχικά έχασε σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια αλλά στους επόμενους αγώνες πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και κέρδισε τους αντιπάλους από τους οποίους είχε νικηθεί. Η Birgit Fischer που αγωνίστηκε στο κανώ κέρδισε μετάλλια - και μάλιστα δύο χρυσά - μετά από 20 χρόνια. Η Judika Ryoko Tamura, που είχε συμμετάσχει στους τελικούς judo της Βαρκελώνης και της Ατλάντα χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει τις αντιπάλους της, στους τελικούς του Sydney κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
  Υπήρξαν βέβαια και οι περιπτώσεις πολλών αθλητών που συνέχισαν μια εντυπωσιακή πορεία, όπως ο κωπηλάτης Steve Redgrave που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη πέμπτη συνεχόμενη Ολυμπιάδα και ο κολυμβητής Ιan Thorpe που πέρα από το αργυρό με την ομάδα της Αυστραλίας στην σκυταλοδρομία στα 4x200μ freestyle, κέρδισε το χρυσό στο 4x100μ freestyle, στα 200μ freestyle και στα 400μ freestyle όπου κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ