gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΚΑΤΩΧΩΡΙ Χωριό ΒΟΛΟΣ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κατωχωρίου

Τηλέφωνο: +30 24280 99101
  Στο Νοτιοανατολικό τμήμα του Δήμου Πορταριάς βρίσκεται το Κατηχώρι. Ένα γραφικό χωριό πνιγμένο μέσα στο πράσινο, διατηρημένο στην παραδοσιακή του μορφή.
  Όπως και στα υπόλοιπα διαμερίσματα έτσι και εδώ καλλιεργούνται ελιές, μηλιές, κηπευτικά, καθώς και αμπέλια πολύ καλής ποιότητας, γεγονός που επιτρέπει τους κατοίκους να ασχολούνται εδώ και χρόνια με την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου. Σήμερα, πολύ λίγα αμπέλια έχουν μείνει και η παραγωγή κρασιού έχει περιορισθεί σε μικρό αριθμό αμπελοκαλλιεργητών, οι οποίοι όμως εξακολουθούν να το παράγουν με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, εξασφαλίζοντας παράλληλα και άριστη ποιότητα του προϊόντος. Επίσης, ένας αριθμός αγροτών συνεχίζει την παραγωγή, αλλά το προϊόν στο μεγαλύτερο μέρος του καταναλώνεται τοπικά. Τις τελευταίες δεκαετίες η πιο διαδεδομένη καλλιέργεια είναι αυτή της ελιάς. Η κτηματική περιφέρεια του χωριού είναι από τις μεγαλύτερες στο Πήλιο και αριθμεί χιλιάδες ελαιόδενδρα, τα οποία αποδίδουν χιλιάδες τόνους ελαίων, ένα μέρος των οποίων διατίθενται στις Ενώσεις και στο εμπόριο για βρώσιμες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής οδηγείται στα ελαιοτριβεία, όπου παράγεται σημαντική ποσότητα ελαιολάδου αρίστης ποιότητας. Ορισμένοι παραγωγοί, παράγουν στα ελαιοτριβεία, σε πολύ μικρές όμως ποσότητες το λεγόμενο «άκαγο» λάδι, που θεωρείται από τους παλιότερους ως φάρμακο για διάφορες παθήσεις (στομάχου, συκωτιού κ.λπ.)
  Παράλληλα, λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο οποίος κατά κύριο λόγο ασχολείται με την υποβοήθηση του έργου των αγροτών. Είναι αυτός που φροντίζει για την προμήθεια των φυτοφαρμάκων, τη διενέργεια των ραντισμάτων, την πληρωμή των παραγωγών από διάφορες συναλλαγές με την Ένωση Πηλίου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ