gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ Χωριό ΣΕΡΡΕΣ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Φλαμπούρου

Τηλέφωνο: +30 23220 64209
  Το δημοτικό διαμέρισμα του Φλαμπούρου κατά την Τουρκοκρατία ήταν χωριό και τσιφλίκι με την ονομασία Μπαϊρακτάρ και Βαραχτάρ Μαχαλάς, προσωνύμια που υποδηλώνουν ότι το χωριό ήταν κτήμα Τούρκου αξιωματούχου-μπέη. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, επειδή οι κάτοικοί του πρωτοστάτησαν στον απελευθερωτικό αγώνα με αρχηγό τον καπετάν Γιαγκλή, ο πασάς της περιοχής είπε ότι σήκωσαν μπαϊράκι (=φλάμπουρο). Αξιοσημείωτο είναι ότι το Μπαϊρακτάρ απέκτησε για πρώτη φορά σχολείο το 1911.
  Το Φλάμπουρο απέχει από τη Νιγρίτα 10 χλμ., από τις Σέρρες 22 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 100 χλμ. Σήμερα έχει πληθυσμό 829 κατοίκους ντόπιους και Σαρακατσάνους που ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία. Τα αγροτεμάχια της κοινότητας ανέρχονται σε 9.830 στρέμματα και αρδεύονται όλα από το δίκτυο της περιοχής .Τα κυριότερα προϊόντα που παράγονται είναι: σιτάρι (περίπου 150 τόνοι), καλαμπόκι (3.000 τόνοι), βαμβάκι (1.300 τόνοι) ζαχαρότευτλα (8.000 τόνοι), βιομηχανική ντομάτα (1.500 τόνοι ), κριθάρι και μηδική.
  Στην κοινότητα υπάρχει πολιτιστικός σύλλογος ενώ στην Αθήνα υφίσταται ο δραστήριος σύλλογος των απανταχού Φλαμπουριωτών τον οποίο απαρτίζουν περισσότερα από 1000 μέλη. Από το 1996 κυκλοφορεί μηνιαία έκδοση του συλλόγου με τον τίτλο «Φλάμπουρο-αγωνιστικό λάβαρο στο χρώμα της φωτιάς» που αποτελεί μια σπουδαία και αξιομίμητη πολιτιστική προσπάθεια. Από το Φλάμπουρο επίσης αναδεικνύονται οι καλύτεροι οργανοπαίκτες ζουρνά και νταουλιού.
   Στο δημοτικό διαμέρισμα λειτουργούν Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο. Η εκκλησία της κοινότητας είναι αφιερωμένη στο Γενέθλιο του Ιωάννου του Προδρόμου, πανηγυρίζει στις 24 Ιουνίου και κάθε χρόνο στο Φλάμπουρο γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του ν. Σερρών.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ