gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΣ Χωριό ΠΕΛΛΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Μεγαπλατάνου

Τηλέφωνο: +30 23840 94195
Φαξ: +30 23840 94500
Χωριό της επαρχίας Αλμωπίας που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Πολυκάρπη και Όρμα.
Στο Μεγαπλάτανο υπάγεται ο οικισμός Μοναστηράκι. Η παλιά κοινότητα Μπιλόβου αναγνωρίστηκε το 1918 και μετονομάστηκε Μεγαπλάτανος το 1925. Το 1920 είχε 797 κατοίκους. Το 1928 είχε 503 κατοίκους, το 1951 είχε 312 κατοίκους και το 1991 είχε 1254 κατοίκους. Σήμερα πολλοί δημότες του Μεγαπλατάνου ζουν και εργάζονται στον Καναδά, τη Γερμανία και τη μακρινή Αυστραλία. Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο στο χωριό στις 20 Σεπτεμβρίου ημέρα γιορτής του Αγίου Ευσταθίου.
Ένας πανέμορφος σήμερα οικισμός είναι το Μοναστηράκι. Πολλοί από τους κατοίκους του ζουν σήμερα σε άλλες μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Όλοι όμως διατηρούν τα σπίτια τους στο χωριό, που το επισκέπτονται πολύ συχνά και ιδιαίτερα το καλοκαίρι στις 15 Αυγούστου οπότε γίνεται το πανηγύρι με πλήθος κόσμου.
Χαρακτηριστικό του χωριού είναι οι πολλές καλλιέργειες φρούτων και η άριστη ποιότητά τους. Για το λόγο αυτό ονομάζεται και "φρουτοχώρι".

Περισσότερες & αναλυτικότερες πληροφορίες, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.megaplatanos.gr , η οποία δεν αποτελεί επίσημη ιστοσελίδα της κοινότητας, αλλά βασίζεται σε ιδιωτική πρωτοβουλία.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ