gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΠΟΛΥΚΑΡΠΙ Χωριό ΠΕΛΛΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Πολυκαρπίου

Τηλέφωνο: +30 23840 31257
   Η Πολυκάρπη (Πόλιανη μέχρι το 1925) είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του δήμου και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Αψαλος και Μεγαπλάτανος.
  Οι κάτοικοι του χωριού επιμένουν να ζούν την παράδοση ακόμη και σήμερα. Αν μείνετε λίγες ώρες και μιλήσετε μαζί τους θα διαπιστώσετε αμέσως πως θυμούνται την ιστορία τους και σέβονται απόλυτα την παράδοση τους. Θα σας μιλήσουν για τον Πόντο, τις χαμένες πατρίδες, θα σας μιλήσουν για τις δουλειές τους αλλά και για τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις, την αναβίωση των παραδόσεων τους και θα γελάσετε με τα έθιμα του καρναβαλιού τους.
  Δυτικά του χωριού της Πολυκάρπης δεσπόζει ο λόφος του Αγίου Ελευθερίου. Στην κορυφή του είναι κτισμένο από παλιά το εκκλησάκι του Αγίου, με το αγίασμα στο εσωτερικό του. Ένας μεγάλος μαρμάρινος σταυρός στην κορυφή του λόφου, σύμβολο της πίστης των κατοίκων στην χριστιανοσύνη και ειδικότερα στον Αγιο Ελευθέριο, είναι ταυτόχρονα και ένα μνημείο πεσόντων - τιμή στους ήρωες που "έπεσαν" για την πατρίδα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ