gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Χωριό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Μεταμόρφωσης

Τηλέφωνο: +30 23750 61276
Φαξ: +30 23750 61276
  Η Μεταμόρφωση είναι ένα πανέμορφο - καταπράσινο - τουριστικό χωριό, βρίσκεται στη Χαλκιδική, στην αρχή της Σιθωνίας, κτισμένο πάνω στη θάλασσα με σχέδιο πόλεως. Οι κάτοικοί της είναι πρόσφυγες της Μ. Ασίας, είναι φιλόξενοι - καλοκάγαθοι, έτοιμοι να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους ντόπιους και ξένους τουρίστες.
  Σαν τουριστικό χωριό είναι ίσως το πιο όμορφο της Βόρειας Ελλάδας, είναι κτισμένο πάνω σε μια καταπράσινη πλαγιά από αιωνόβια πεύκα, δίπλα στη θάλασσα, οι χρυσαφένιες αμμουδιές, η καταγάλανη και καθαρή θάλασσα, οι δαντελένιες ακρογιαλιές της την έκαναν γνωστή πολύ νωρίς στην Ελλάδα και σ'όλη την Ευρώπη. Ο σωστός προσανατολισμός του είναι αυτός που το κάνει να έχει το καλύτερο κλίμα της Ελλάδας (ήπιο), έχει δροσερό καλοκαίρι και ήπιο χειμώνα, δεν έχει καθόλου υγρασία, σπάνιο προσόν για όσους γνωρίζουν.
  Δεν είναι τυχαίο, τη Μεταμόρφωση διάλεξαν απ'όλα τα χωριά της Β.Ελλάδας για να ιδρύσουν την πρώτη κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας το έτος 1950, η οποία λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ