gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΚΑΛΛΙΘΕΑ Χωριό ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Καλλιθέας

Τηλέφωνο: +30 23740 23364
Φαξ: +30 23740 24850
  Μια από τις πιο περιζήτητες περιοχές της όμορφης χερσονήσου της Κασσάνδρας, όπου τα πεύκα στολίζουν την χρυσή αμμουδιά στην παραλία, η Καλλιθέα αποτελεί σύγχρονο εμπορικό και κοσμικό θέρετρο, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραδοσιακούς ξενώνες. Η Καλλιθέα είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι έρχονται να απολαύσουν υπέροχες παραλίες και μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα, τα σημαντικότερα των οποίων περιλαμβάνουν το ιερό Δωρικού ρυθμού του Αμμωνα Δία, το ιερό του Διονύσου και των Νυμφών, και το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα με τις ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες.
  Χωρίς αμφιβολία αποτελεί την καλύτερη αφετηρία για μονοήμερες εκδρομές σ’ ολόκληρη τη χερσόνησο, ιδίως για εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία του τόπου, να ζήσουν στο ρυθμό των παραδοσιακών και απομακρυσμένων χωριών του, και να δουν από κοντά ορισμένα από τα διαχρονικά μέρη της χώρας μας.
  Διαθέτοντας την απαραίτητη υποδομή για ευχάριστες διακοπές σε συνδυασμό με τη μοναδική φυσική και ιστορική της κληρονομιά, καθώς και μια εντυπωσιακή νυχτερινή ζωή, η Καλλιθέα είναι σε θέση να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Το κείμενο παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Κοινότητας Καλλιθέας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ