gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ Χωριό ΥΠΑΤΗ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Λουτρών Υπάτης

Τηλέφωνο: +30 22310 59282
Φαξ: +30 22310 59482, 59282
  Τα Λουτρά Υπάτης απέχουν 17 χλμ από τη Λα- μία (πρωτεύουσα του Νομού Φθιώτιδας), 11χλμ από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου, 232 χλμ από την Αθήνα και 296 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.
  Είναι μια σύγχρονη λουτρόπολη, χτισμένη στους πρόποδες της Οίτης, με ήπιο και ξηρό κλίμα Κάθε χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι οποίοι έρχονται να δεχθούν τις θεραπευτικές ιδιότητες των Ιαματικών Πηγών της που αναβλύζουν από τον 4ο περίπου π.Χ. αιώνα.
  Η φυσικοχημική σύσταση των Ιαματικών Πηγών των Λουτρών Υπάτης είναι μοναδική στην Ελλάδα και έχει κάποια συγγένεια με τα Λουτρά Royat της Γαλλίας και Nauheim της Γερμανίας.
  Η πηγή της Υπάτης είναι μια υδροθειοχλωριονατριούχος και αλκαλικών γαιών οξυπηγή, μοναδική στον κόσμο, ιδανική για παθήσεις του κυκλοφορικού, υπέρταση, χρόνιες παθήσεις του νευρικού συστήματος, ρευματοπάθειες, αρθροπαθήσεις, ημικρανίες, μετατραυματικές καταστάσεις, παθήσεις και σύνδρομα αγγείων, ανεπάρκεια στεφανιαίων αρτηριών καρδιάς, ενδοαρτηρίτιδα κάτω άκρων, φλεβίτιδες, παθήσεις καρδιάς, διαταραχή νευρικού συστήματος, ταχυκαρδίες, αρρυθμίες, παθήσεις δέρματος, έκζεμα, δερματί- τιδα, διαταραχή περιφερειακών νεύρων και μυών, παραλύσεις και ατροφίες μυών.
  Η θερμοκρασία τους, 33,5 βαθμοί Κελσίου, είναι παραπλήσια του ανθρώπινου σώματος. Έτσι επισκέπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με καρδιοπάθειες και υπέρταση μπορούν άφοβα να δεχθούν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
  Οι ιαματικές Πηγές και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του υδροθεραπευτηρίου των Λουτρών Υπάτης βρίσκονται μέσα σε ένα πανέμορφο πάρκο, μοναδικό στην περιοχή αλλά και στην Ελλάδα, έκτασης 90 περίπου στρεμμάτων, που αποτελεί χώρο ανάπαυσης, αναψυχής, γαλήνης και ηρεμίας.
  Ο επισκέπτης για τη διαμονή του μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, γραφικές πανσιόν αλλά και σύγχρονα οργανωμένα ξε- νοδοχεία, ενώ μπορεί να θαυμάσει και τις επιβλητικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που σώζονται από τις αρχές του 19ου αιώνα.
  Για οτιδήποτε χρειαστεί, τα Λουτρά Υπάτης διαθέτουν παντοπωλεία και περίπτερα, ενώ κάθε πρωί στην γραφική παραδοσιακή λαϊκή αγορά μπορεί να βρει φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
  Ακόμη μπορεί να δοκιμάσει την τοπική κουζίνα σε κάποια από τα εστιατόρια και ταβέρνες που βρίσκονται στα Λουτρά Υπάτης και τα τριγύρω χωριά, να προμηθευτεί τα τοπικά γλυκά και τα φημισμένα σε όλη την Ελλάδα ζυμαρικά στα ζαχαροπλαστεία της περιοχής, και να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του σε ένα από τα καφέ-μπαρ που διαθέτει η περιοχή και προσφέρουν μια έντονη νυχτερινή ζωή σε όποιον το επιθυμεί.
  Για τις μετακινήσεις του μπορεί να χρησιμοποιήσει ταξί ή το γραφικό αμαξάκι, ενώ υπάρχουν λεωφορεία που συνδέουν τα Λουτρά Υπάτης με τη Λαμία, κάθε μια περίπου ώρα.
  Ο ιαματικός τουρισμός μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομές τόσο στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης, όσο και στα κοντινά ορεινά αλλά και πεδινά, γραφικά, γεωργοκτηνοτροφικά χωριά του Δήμου Υπάτης, στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει την εμπειρία του φυσικού τρόπου ζωής για όσο διάστημα διαρκέσουν οι διακοπές του.
  Οι παραπάνω προϋποθέσεις σε συνδυασμό με την φιλόξενη, φιλική και ζεστή συμπεριφορά των κατοίκων της περιοχής, είναι σίγουρο πως θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία αναζωογόνησης του σώματος και αναγέννησης της ψυχής, μακριά από το άγχος και τη ρύπανση των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.
  Η φημισμένη Λουτρόπολη, με τα νερά της να αναβλύζουν από τον 4ο π.χ. αιώνα, και αφιερωμένα στην θεά του Ερώτα την Αφροδίτη, αποτελεί σήμερα έναν από τους σπουδαιότερους πόλους έλξης επισκεπτών όχι μόνο στον Δήμο Υπάτης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
  Στα Λουτρά Υπάτης ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον υγιεινό τρόπο ζωής σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον. Τέλος μπορεί να δοκιμάσει παραδοσιακά προϊόντα στα ζαχαροπλαστεία, τα εστιατόρια και τις ταβέρνες και αν επιθυμεί να τα προμηθευτεί από την τοπική αγορά.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ