gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΔΕΛΦΙΝΟ Χωριό ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Δελφίνου

  Μέσα στο πράσινο της Οίτης, σε ύψος 550 μ, κοντά σ' ένα μεγάλο γκρεμό πάνω από απ' την κοιλάδα του Σπερχειού ποταμού και με απέραντη θέα στον κάμπο της Λαμίας, βρίσκεται το πανέμορφο χωριουδάκι του Δέλφινου. Βρίσκεται σε απόσταση 22 χιλ. από την Λαμία με έκταση 18.500 στρέμματα εκ των οποίων τα περισσότερα δάση και λιβάδια.
  Ο επισκέπτης μπορεί να δει την λιμνούλα που σχηματίζεται πάνω απ' το χωριό, το ωραίο κεφαλάρι με μεγάλη ποικιλία δέντρων, που απλώνεται σε έκταση 100 περίπου στρεμμάτων, την γραφική πλατεία του χωριού με το πολιτιστικό κέντρο του Συλλόγου και την παραδοσιακή πέτρινη βρύση, την εκκλησία με τις παλιές τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 1878 μ.Χ.
  Επίσης μπορεί να επισκεφτεί το εξωκλήσι της Θεοτόκου που χρονολογείται από το 1800 μ.Χ. και που χρησιμοποιούνταν σαν κρυφό σχολειό επί Τουρκοκρατίας και τον παλαιό Ναό του Αι - Γιάννη που χρονολογείται από 1917 μ.Χ. και να καταλήξει για ξεκούραση και φαγητό στο παλιό παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται κάτω από αιωνόβια πλατάνια στην πλατεία του χωριού.
Κείμενα : Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δέλφινου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ