gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΒΑΣΙΛΙΚΟ Κωμόπολη ΕΥΒΟΙΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Βασιλικού

  Το Βασιλικό μαζί με το επίνειό του, το Λευκαντί, έχει πληθυσμό περίπου 8.000 κατοίκους. Σύγχρονη κωμόπολη και με δυνατότητες ανάπτυξης και πολλαπλές οικονομικές δραστηριότητες. Εάν λειτουργήσουν υποδομές και υπηρεσίες το μέλλον του ανήκει. Αρχαιολογικοί χώροι (Ξηρόπολη), όμορφες παραλίες και αυξημένες δυνατότητες απασχόλησης το καθιστούν κομβικό κέντρο ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.
  Δέκα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Χαλκίδας, στο Ληλάντιο Πεδίο συναντάμε το όμορφο Βασιλικό. Κτισμένο στην Ανατολική όχθη του ποταμού Λήλα, απλώνεται μέχρι τις ακτές του Νότιου Ευβοϊκού με επίνειο του το ανεπανάληπτα όμορφο και γραφικό Λευκαντί.
  Βρίσκεται σε μία από τις πιο εύφορες περιοχές της εύβοιας. Η πόλη διασχίζεται από την Εθνική επαρχιακή οδό Χαλκίδος Νοτίου Ευβοίας.   Έντονα ανεπτυγμένη περιοχή. Η κύρια απασχόληση είναι στις βιομηχανίες της περιοχής και τον αγροτικό τομέα, ενώ υπάρχει έντονη ανάπτυξη και στον τουρισμό, με πλήθος από δωμάτια και Ξενοδοχεία, Κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες και μπαρ - που αξιοποιούν την πολύ όμορφη παραλία της περιοχής Λευκαντί.
  Το κέντρο του Βασιλικού όπου και το Δημαρχείο, το Αστυνομικό τμήμα οι Δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης, Πολιτισμού και Ανάπτυξης, η παλιά πλατεία του, είναι μία παραδοσιακή πόλη των 7- 8 χιλιάδων κατοίκων, με ωραία νεοκλασικά διώροφα κτίρια και με ένα εμπορικό κέντρο που κυρίως έχει αναπτυχθεί πάνω στο δημόσιο δρόμο που ενώνει την πρωτεύουσα του Νομού τη Χαλκίδα με την Νότιο Εύβοια.
  Μερικά μέτρα Βόρεια από το παλιό ιστορικό κέντρο του Βασιλικού και την παλιά πλατεία δεσπόζει αγέρωχος ο Πύργος του Βασιλικού. Ένας γεροδεμένος τετράγωνος Πύργος σε πάρα πολύ καλή κατάσταση που είχε προορισμό να προστατεύει τους κατοίκους του πλούσιου και πολυάνθρωπου αυτού χωριού από τις επιδρομές.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ