gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΝΕΡΟΤΡΙΒΙΑ Χωριό ΧΑΛΚΙΔΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Νεροτριβιάς

Τηλέφωνο: +30 22280 31469
  Η Κοινότητα Νεροτριβιάς, 26 χιλιόμετρα δυτικά των Ψαχνών, είναι ονομαστή για το εξαιρετικό της ελαιόλαδο, που παράγεται σε μεγάλες ποσότητες. Αφθονα τρεχούμενα νερά σχηματίζουν ποτάμια και ρυάκια, σ' ένα καταπράσινο τοπίο. Μετά το σχέδιο Καποδίστρια ανήκει στον Δήμο Μεσσαπίων και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ο πληθυσμός ήταν 540 κάτοικοι.
To xωριό
  Οι κάτοικοι ασχολούνται με οικοδομικές εργασίες, απασχολούνται σε εργοστάσια ή καλλιεργούν κυρίως, ελιές και αμπέλια. Υπάρχουν και αρκετοί κτηνοτρόφοι.Το χωριό λέγεται ότι απέκτησε το όνομά του επειδή οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, έπλεναν τις βελέντζες στα γύρω ποτάμια (νερό + τριβή).
Αξιοθέατα
  Η Εκκλησία του Αγ. Κων/νου που χτίστηκε το 1917 στην πλατεία του χωριού.
  Η εκκλησία του Αη Γιάννη, πριν τη Δάφνη, η οποία είναι πολύ παλαιά.
Παραλίες
  Η πανέμορφη παραλία της Δάφνης, που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει αμέτρητους παραθεριστές για τα πεντακάθαρα νερά της και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.
Εκδηλώσεις
  Πανηγύρι την 21η Μαΐου, οπότε εορτάζεται ο πολιούχος του χωριού, Αγιος Κωνσταντίνος. Στις 29 Αυγούστου, του Αη Γιάννη του Αποκεφαλιστή, τριήμερο πανηγύρι, με ξεφάντωμα στην πλατεία του χωριού.
Θα βρείτε: Οργανωμένο κάμπιγνκ στη Δάφνη, με καφετέρια και καντίνα.Ταβερνάκι στο τέρμα της παραλίας, μέσα στα δέντρα και φημισμένες ταβέρνες στο χωριό.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ