gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΚΑΛΛΙΘΕΑ Χωριό ΧΑΛΚΙΔΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Καλλιθέας

Τηλέφωνο: +30 22290 91410
  Η Καλλιθέα βρίσκεται βορειοδυτικά της Αμαρύνθου σε υψόμετρο 80 μ. και είναι πιο γνωστή με το τοπωνύμιο της Οθωμανικής περιόδου "Μάμουλα". Από την Αμάρυνθο υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί στην περιοχή και περνάει μέσα από το χωριό. Η Καλλιθέα σήμερα έχει περίπου 500 κατοίκους.
  Η ετυμολογία του ονόματος Μάμουλα, σύμφωνα με τους περισσότερους ερευνητές προέρχεται από τον Μολλά Χόντζα, ο οποίος εξουσίαζε την περιοχή την Οθωμανική περίοδο. Στα έγγραφα του 15ου αιώνα η περιοχή αναφέρεται σαν Αγιος Ηλίας ή Μούμαλα. Αξίζει κανείς να επισκεφτεί το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων αριστερά του δρόμου από Καλλιθέα προς Γυμνό πίσω από το βενζινάδικο. Πρόκειται για ένα ναό κατασκευασμένο από αρχαίο οικοδομικό υλικό.
  Ανήμερα του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου πραγματοποιείται στην ομώνυμη εκκλησιά στα Πάνω Μάγουλα πανηγύρι, όπου ο επισκέπτης μετά τη Θεία Λειτουργία μπορεί να γευτεί το πατροπαράδοτο "κεσκέσι". Το φαγητό ετοιμάζουν οι κάτοικοι της περιοχής με ιδιαίτερη φροντίδα και υπομονή και το ευλογεί σύμφωνα με την παράδοση πριν προσφερθεί στους επισκέπτες, ο εφημέριος του ναού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ