gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΖΗΡΙΑ Χωριό ΠΑΤΡΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ζήριας

Τηλέφωνο: +30 26910 31051
  Η πρώην κοινότητα της Ζήριας φιλοξενεί στον οικισμό Λαμπίρι την έδρα του νεοσύστατου Δήμου Ερινεού. Αποτελείται από τους οικισμούς Ανω Ζήρια, Σαρκούνα και Λαμπίρι. Η Ανω Ζηρια αποτέλεσε τον τόπο προέλευσης όλων των κατοίκων των υπόλοιπων οικισμών. Βρίσκεται στο περίφημο δασός της Ζήριας, και τα τελευταία χρόνια γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια αναπαλαίωσης όλων των παλαιών αρχοντικών σπιτιών.
  Ο Αγ. Νικόλαος είναι ο πολιούχος της Ζήριας και την ημέρα της εορτής του γίνεται Ιερά Πανήγυρις. Αλλες γνωστές εκκλησίες είναι ο Αγ. Γεώργιος και ο Προφήτης Ηλίας. Χαρακτηρίζεται από ημιορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές, οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης πολλών τουριστών.
  Οι γραφικές παραλίες σε συνδυασμό με τον καταπράσινο όγκο χαρίζουν μια υπέροχη θέα στον επισκέπτη. Θα ήταν παράλειψη εάν δεν αναφέραμε το γεγονός ότι στο Λαμπίρι λειτουργούσε για πολλά χρόνια μονάδα του πολυεθνικού τουριστικού συγκροτήματος «Club Mediteranne» μέχρι το 1995. Στο προσεχές μέλλον (εντός του 2000) επαναλειτουργεί υπό νέα διεύθυνση προσφέροντας αξέχαστες διακοπές. Επιπλέον λειτουργεί και οργανωμένο κάμπινγκ (Tsolis Camping).
  Η Ζήρια είναι γνωστή και για τις φιλολογικές και ποιητικές βραδιές που πραγματοποιούνται καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι όπως ο Σύλλογος Φίλων Ανω Ζήριας, ο Α.Ο. Ζήριας κ.α. Ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει το καλό κρασί και φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ