gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 12 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΝΔΡΟΣ Νησί ΚΥΚΛΑΔΕΣ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (12)

Δημαρχεία

Δήμος 'Ανδρου

ΑΝΔΡΟΣ (Κωμόπολη) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Τηλέφωνο: +30 22823 60235

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Καππαριάς

ΚΑΠΠΑΡΙΑ (Χωριό) ΑΝΔΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22820 61469
  Η Καππαριά οφείλει βέβαια το όνομά της στο φυτό κάππαρη, που θα το δείτε παντού. Το χωριό βρίσκεται στην αρχή της εύφορης κοιλάδας του Κορθίου και από εδώ ξεκινά ο καππαριανός ποταμός, που έχει νερό ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.
  Αξιοθέατα είναι οι διάσπαρτοι περιστεριώνες, οι νερόμυλοι και το Μεγάλο Χωριό με όμορφη αρχιτεκτονική, πλάι στον κυρίως οικισμό.
  Από την άλλη πλευρά του βουνού θα βρείτε την υπήνεμη παραλία της Πλάκας με τα διάφανα νερά, ενώ στον επαρχιακό δρόμο μην ξεχάσετε να σταματήσετε στον Αγ. Γεώργιο στο Φαράλη.

Δημοτικό Διαμέρισμα Κορθίου

ΚΟΡΘΙ (Χωριό) ΑΝΔΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22820 61354
  Είναι μιά εκτεταμένη περιοχή στο νότιο τμήμα του Δήμου, που περιλαμβάνει πολλούς οικισμούς. Πολλά είναι τα μέρη που αξίζει να δείτε.
  Γραφικό χωριό είναι τα Αηδόνια, με την όμορφη παλιά πηγή, τα πυργόσπιτα και τη Μονή Αλινού. Αξέχαστο θα σας μείνει το πανηγύρι στους Κουρνούς, επάνω από τα Αηδόνια στις 29 Αυγούστου.
  Επισκεφθείτε τον παραδοσιακό οικισμό Αμονακλειού και το μεσαιωνικό Μουσιώνα, την Αγ. Τριάδα στο Κόρθι, που ήταν το πρώτο προεπαναστατικό σχολείο στην Ανδρο και διαθέτει αξιόλογα κειμήλια. Στην Πίσω Μεριά δείτε τους νερόμυλους στο Μπουρό. Ξεκουραστείτε στη γραφική πλατεία στο Κόρθι και συνεχίστε με τις βυζαντινές εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγ. Νικολάου.
   Αν έχετε διάθεση εξερεύνησης μπορείτε να πάτε στην περιοχή του Στενού, όπου θα αποζημιωθείτε με τη θέα, αλλά και από τις ερημικές παραλίες που θα βρείτε.
   Μην παραλείψετε να δείτε τη Μονή Τρομαρχίων και να παρευρεθείτε σε κάποιο από τα πανηγύρια που γίνονται εκεί το Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο, αλλά και στον Αη Γιάννη στις Κρεμμύδες στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπου θα πάτε με το καΐκι.

Δημοτικό Διαμέρισμα Κοχύλου

ΚΟΧΥΛΟΣ (Χωριό) ΑΝΔΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22820 61046
  Κρεμασμένο από το βουνό το Κοχύλου, ένας πραγματικός πίνακας ζωγραφικής, σας περιμένει για να επισκεφτείτε το γειτονικό Κάστρο της Φανερωμένης και να σας ξεκουράσει με μιά ανεπανάληπτη θέα στο Αιγαίο.
  Απολαυστική είναι η περιήγηση στα στριφογυριστά καλντερίμια, με την απαραίτητη ξεκούραση στα καφενεδάκια του χωριού. Εχει γραφικές πηγές αλλά και παραλίες, όπως τη Μέλισσα και τη Λαβαντάρα με τις σπηλιές και πρόσβαση από τη θάλασσα και τον ερημικό Μπουρό με πρόσβαση από τον Ορμο περπατώντας. Αξίζει τον κόπο να κατεβείτε ως τον Ορμο από το καλοδιατηρημένο μονοπάτι διαπιστώνοντας έτσι, πως το χωριό δεν είναι τόσο ορεινό όσο φαίνεται.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μπατσίου

ΜΠΑΤΣΙ (Λιμάνι) ΑΝΔΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22820 41855

Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιόκαστρου

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ (Χωριό) ΑΝΔΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22820 61496
  Το Παλαιόκαστρο αποτελείται από πολλά χωριά, το καθένα με το δικό του ύφος και αρχιτεκτονική.
  Το Πισκοπειό με την όμορφη αρχιτεκτονική σπιτιών, τους ανεμόμυλους και νερόμυλους, τις γραφικές πηγές και το παλιό Δημοτικό Σχολείο.
   Η Λαρδιά με τους λουλουδιασμένους κήπους και την εντυπωσιακή θέα προς τον Ορμο και το πέλαγος.
  Το Γιαννισαίο, σκαρφαλωμένο στο βουνό, με την Αγριδιώτισσα να δεσπόζει στο χώρο και το παλιό Δημοτικό Σχολείο.
   Το Εξω Βουνί σε ένα τοπίο καθαρά ορεινό. Το Μέσα Βουνί με την ιαματική πηγή Πετρένια, τους νερόμυλους, το μονίδριο Αγ. Αντώνιο, το Δημοτικό Σχολείο και τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς Λευκόποδες, με ίχνη παλαιολιθικού οικισμού. Μην ξεχάσετε να είσαστε εκεί στις 23 Αυγούστου στην παραδοσιακή Γιορτή Κρασιού.
   Αφήνοντας το Βουνί, κατευθυνθείτε προς την εξαίσια Μονή Παναχράντου, όπου θα θαυμάσετε το εντυπωσιακό εσωτερικό της Μονής και θα ξαποστάσετε στην πυκνή σκιά της αυλής, απολαμβάνοντας μιά σπάνια θέα του κεντρικού τμήματος του νησιού με τη Χώρα.

Δημοτικό Διαμέρισμα Πιτροφού

ΠΙΤΡΟΦΟΣ (Χωριό) ΑΝΔΡΟΣ
  Ο Πιτροφός βρίσκεται πάνω στην κύρια οδό που ενώνει το λιμάνι Γαυρίου με το Μπατσί και τη Χώρα και ο ελαιόμυλος βρίσκεται στον Ανω Πιτροφό.
  Το χωριό διαθέτει τέσσερεις πηγές που διατηρούν το παραδοσιακό τους χρώμα. Μια κρήνη μάλιστα μπορεί εύκολα ο επισκέπτης του ελαιόμυλου να δει αν συνεχίσει τον περίπατο στο καλντερίμι που περνά μπροστά απο την είσοδο του μύλου και οδηγεί στα ψηλότερα σημεία του οικισμού (πεντάλεπτος περίπατος).
  Ο οικισμός εκτείνεται λίγο χαμηλότερα από διαδρομή σε παραδοσιακό μονοπάτι που αποτελεί προϊόν του προγράμματος των μονοπατιών.

Δημοτικό Διαμέρισμα Συνετίου

ΣΥΝΕΤΙ (Χωριό) ΑΝΔΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22820 22954
  Το Συνετί, ένα με τα Διποτάματα, έχει να επιδείξει στον επισκέπτη ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον και μιά απρόσμενη γαλήνη, στην κατάληξη του φαραγγιού.
   Τα καφενεδάκια του χωριού, το Δημοτικό Σχολείο και τα γραφικά καλντερίμια, προσθέτουν τις τελικές πινελιές σε ένα τοπίο μοναδικό.
  Οι παραλίες της περιοχής, μοναδικές κι αυτές, είναι το ερημικό Λίδι στα βόρεια και του Συνετιού με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες δίπλα στη θάλασσα και τα αναβλύζοντα υποθαλάσσια νερά.
  Στο Συνετί αξίζει να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο "Πολιτισμική Κληρονομιά Συνετίου".

Ενώσεις

Σύνδεσμος Δήμων Ανδρου

ΑΝΔΡΟΣ (Κωμόπολη) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Τηλέφωνο: +30 22820 23737
Φαξ: +30 22820 23737

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ