gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΑΝΟΡΑΜΑ Χωριό ΔΡΑΜΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Πανοράματος

ΠΑΝΟΡΑΜΑ (Χωριό) ΔΡΑΜΑ
  Το Πανόραμα είναι ένα χωριό με εξαιρετικό κλίμα τη θερινή περίοδο, κυριολεκτικά χωμένο στην αγκαλιά του Μενοικίου και του Φαλακρού. Οι 15 μόνιμες οικογένειες, όλες προσφυγικής καταγωγής, ασχολούνται με την εκτροφή αιγοπροβάτων αλλά και βοοειδών για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και κρέατος, και τη μελισσοκομία. Καλλιτεχνικό ενδιαφέρον στο χωριό παρουσιάζει η μεταβυζαντινή εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τα μέσα του 19ου αι., μια τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική με ωραιότατο καμπαναριό και ξυλόγλυπτο τέμπλο με εικόνες του 19ου αιώνα.
   Σε απόσταση 3χλμ., βορειοδυτικά του χωριού, και ύστερα από χωμάτινη διαδρομή μέσα σε πανέμορφο καστανοδάσος, θα δούμε το ναό του Αγίου Δημητρίου (1865), του τύπου εγγεγραμμένου σταυροειδούς με επιδράσεις από το Αγιο Όρος, να προβάλει στην κορυφή του βουνού σε ένα χώρο πανοραμικής θέας. Η εκκλησία, που αποτελούσε το καθολικό κατεστραμμένης σήμερα μονής, θα γοητεύσει τους επισκέπτες της με τον οκταγωνικό τρούλο στην οροφή, τις σωζόμενες τοιχογραφίες του 1874 στο εσωτερικό της, τις εικόνες του τέμπλου του 1866 και 1872, οι οποίες φέρουν την υπογραφή ζωγράφων του Μελένικου και του Νευροκοπίου, και τα ξυλόγλυπτα άριστης τέχνης (δεσποτικό, προσκυνητάρι).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ