gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 8 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΕΡΜΙΟΝΗ Δήμος ΑΡΓΟΛΙΔΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (8)

Δημαρχεία

Δήμος Ερμιονίδας

ΚΡΑΝΙΔΙ (Κωμόπολη) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Τηλέφωνο: +3027543 60000
Φαξ: +3027540 23668

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Διδύμων

ΔΙΔΥΜΑ (Κωμόπολη) ΚΡΑΝΙΔΙ
Τηλέφωνο: +30 27540 71231
  Βόρεια του Κρανιδίου βρίσκονται τα Δίδυμα που φέρουν ακόμα την αρχαία ονομασία τους και όπου στην αρχαία εποχή κατά τον Παυσανία υπήρχαν τα ιερά του Ποσειδώνα, του Απόλλωνα και της Δήμητρας.
  Βυζαντινό μνημείο στην περιοχή των Διδύμων είναι η μονή του Αγίου Δημητρίου στο Αυγό.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Κρανιδίου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Ερμιόνης

ΕΡΜΙΟΝΗ (Κωμόπολη) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  Μια πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη ή αλλιώς μια πόλη-νησί, όπως την έχουν χαρακτηρίσει. Είναι η έδρα του ομώνυμου δήμου. Αποτελείται από τους οικισμούς: Αχλαδίτσα, Ποδάρι, Πετροθάλασσα, Αγ. Ανάργυροι, Κουβέρτα, Κινέτα.
  Η Ερμιόνη προσφέρει ιδανικές διακοπές συνδυάζοντας αρμονικά τη γαλήνη της νησιώτικης ατμόσφαιρας με τη ζωηρή διασκέδαση. Η θάλασσα που την αγκαλιάζει από δυο πλευρές σχηματίζει στο βοριά το λιμάνι, που είναι το κατεξοχήν εμπορικό κέντρο της πόλης και στο νοτιά τα Μανδράκια. Στα γραφικά ταβερνάκια και στα παραδοσιακά καφενεία με τα απλωμένα χταπόδια και τα δίχτυα των ψαράδων ολόγυρα, μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει το κρασί ή το ουζάκι του με ολόφρεσκο θαλασσινό μεζέ. Τα Μανδράκια είναι η πιο ζωντανή περιοχή της πόλης, προσφέροντας διασκέδαση μέχρι πρωίας.
  Ανηφορίζοντας μέσα από τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα όμορφα σπίτια της Ερμιόνης, φτάνει κανείς στην πλαγιά του αρχαίου λόφου “Πρωνός” που την κορυφή του στολίζει ένα εκκλησάκι σε νησιώτικο ρυθμό, η Αγία Ερμιόνη, χτισμένο στα θεμέλια του ναού της θεάς Ηρας και προσφέρει μια μοναδική θέα. Ο ορίζοντας ανατολικά φτάνει ως το Δοκό (ευρήματα από το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο),την Υδρα και ακόμα μακρύτερα. Το μάτι από κει ψηλά αντικρύζει και τον κάμπο, γνωστό για τα εκλεκτά προϊόντα, “ρόδια ερμιονίτικα”, μοναδική ελληνική καλλιέργεια, εσπεριδοειδή και κυρίως το φημισμένο λάδι. Αλλος ένας περίπατος που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι στο Μύλο που βρίσκεται στο λόφο Κρόθι απέναντι από το λιμάνι. Η θέα της Ερμιόνης από εκεί είναι μαγευτική.
  Το μπάνιο σας σε πεντακάθαρα νερά θα το απολαύσετε εκτός από τις παραλίες του Μπιστίου, σε αμμουδερές παραλίες που βρίσκονται γύρω από την Ερμιόνη, την Κουβέρτα, το Σεντόνι, Πετροθάλασσα, Αγ. Δημήτριο, Δάρδιζα και τις ακτές της Θερμησίας και Πλέπι.
  Οι εκδηλώσεις που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στην Ερμιόνη είναι: το “γιάλα-γιάλα” των Θεοφανείων, μοναδικός και ξεχωριστός τρόπος εορτασμού των, τα κούλουμα στα Μανδράκια την Καθαρά Δευτέρα, το κάψιμο του Ιούδα την Κυριακή του Πάσχα, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αυγούστου με αποκορύφωμα το Χορωδιακό Φεστιβάλ.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ερμιόνης.

Δημοτικό Διαμέρισμα Ηλιοκάστρου

ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟ (Χωριό) ΕΡΜΙΟΝΗ
Τηλέφωνο: +30 27540 91274
  Κτισμένο στα βόρεια της Ερμιόνης και σε απόσταση 7 χιλιομέτρων στο οροπέδιο των “Ειλεών”. Η θέση Ειλεοί, ονομασμένη ίσως από τους “Ειλεούς αμπέλους” που έβγαζαν γλυκό κρασί, βρισκόταν στα νότια των Αδδέρρων. Υπήρχε σ’ αυτό το χώρο μικρή εγκατάσταση κατοίκων, εκεί όπου σήμερα σώζεται ο περίβολος των τειχών με πολυγωνικό χτίσιμο κοντά στο μικρό απότομο ύψωμα που θα χρησίμευε ως Ακρόπολη. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Παυσανία υπήρχαν τα ιερά της Δήμητρας και της κόρης της. Από τον οικισμό περνούσε ο δρόμος από την Ερμιόνη για την Τροιζηνία.
  Σήμερα όσοι έχουν αδυναμία στο καλό κρασί ας το επισκεφθούν. Ο ανηφορικός, αλλά άνετος δρόμος που σας προσφέρει μια πανοραμική θέα των δαντελωτών ακτών, οδηγεί στο μικρό, όμορφο παραδοσιακό χωριό και τις ταβέρνες του, με τα τοπικά και παραδοσιακά μεζεδάκια.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ερμιόνης.

Δημοτικό Διαμέρισμα Θερμησίας

ΘΕΡΜΗΣΙΑ (Χωριό) ΕΡΜΙΟΝΗ
Τηλέφωνο: +30 27540 41240
Σε απόσταση 10χλμ. από την Ερμιόνη βρίσκεται ένα όμορφο παραλιακό χωριό η Θερμησία. Το όνομά του το οφείλει στο ναό της Θερμασίας Δήμητρας που λατρευόταν στην περιοχή και ο οποίος ήταν χτισμένος δίπλα στη θάλασσα στο σημείο της σημερινής λιμνοθάλασσας. Κατά το μεσαίωνα περίφημες αλυκές βρίσκονταν εδώ και ολόκληρη δραστηριότητα είχε αναπτυχθεί γύρω από αυτές.
  Σήμερα είναι ένας σημαντικός βιότοπος και πέρασμα σπάνιων αποδημητικών πουλιών. Στην είσοδο του χωριού και απέναντι από τη λιμνοθάλασσα δεσπόζει επιβλητικός βράχος ύψους 350μ όπου πάνω εκεί είναι κτισμένο το Κάστρο της Θερμησίας. Από τα οικοδομήματα που σώθηκαν υποθέτουμε ότι χτίστηκε το 12ο αιώνα από τους Ενετούς. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και αξίζει να το εξερευνήσετε.
  Η Θερμησία είναι κατεξοχήν αγροτική περιοχή πνιγμένη στα περιβόλια με εσπεριδοειδή, βερύκοκα και ελιές. Συγχρόνως όμως αποτελεί πόλο έλξης τουριστών εξαιτίας των αμμουδερών παραλίων της με τα πεντακάθαρα νερά και τα γραφικά ταβερνάκια. Κατά μήκος της παραλίας της θα συναντήσετε διαδοχικά μικρότερους οικισμούς, γνωστούς για τα κηπευτικά τους και τα λουλούδια τους. Μην παραλείψετε να τους επισκεφθείτε, να γευτείτε θαλασσινούς μεζέδες στα παραθαλάσσια ταβερνάκια και να βουτήξετε στα νερά τους.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ερμιόνης.

Δημοτικό Διαμέρισμα Κοιλάδας

ΚΟΙΛΑΔΑ (Χωριό) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 27540 61402
  Δυτικά του Κρανιδίου βρίσκεται η Κοιλάδα, το πανέμορφο ψαροχώρι που ο τρόπος ζωής των κατοίκων του είναι στενά δεμένος με τη ζωή στη θάλασσα. Υπάρχουν παραδοσιακά ναυπηγεία και ψαροκάικα.
  Στον απέναντι όρμο βρίσκεται το σπήλαιο Φράγχθι στο οποίο μετά από αρχαιολογικές έρευνες διαπιστώθηκαν διαδοχικά στρώματα κατοίκησης του προϊστορικού ανθρώπου στον Ελλαδικό χώρο, 25.000π.Χ.
  Η Λεπίτσα, το Δορούφι και Θυνί είναι ακτές που βρίσκονται δυτικά της Κοιλάδας με πεντακάθαρη θάλασσα και καταγάλανα νερά.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Κρανιδίου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Πόρτο Χέλι

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ (Χωριό) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 27540 51300
Φαξ: +30 27540 52335
  Νότια της πόλης του Κρανιδίου βρίσκεται το Πορτοχέλι με το ωραίο του λιμάνι στο οποίο μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο ιστιοφόρα τουριστικά πλοία και με τις πανέμορφες καταγάλανες ακτές του. Στον πυθμένα του λιμανιού του Πορτοχελίου βρίσκονται βυθισμένα τα ερείπια της Αρχαίας πόλης των Αλιέων.
  Είναι κοσμοπολίτικο κέντρο διακοπών, διαθέτει μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και κάθε είδους τουριστικά καταστήματα.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Κρανιδίου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Φούρνων

ΦΟΥΡΝΟΙ (Χωριό) ΚΡΑΝΙΔΙ
Τηλέφωνο: +30 27540 71100
  Βόρεια και πολύ κοντά στο Κρανίδι βρίσκεται το γραφικό χωριό Φούρνοι με όμορφα σπίτια, τριγυρισμένα από ανθοστόλιστες αυλές.
  Οι παραλίες Λάζες και Λαμπαγιανάς είναι της ίδιας ομορφιάς και καθαριότητας με την υπόλοιπη περιοχή.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Κρανιδίου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ