gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΒΟΡΕΙΝΟ Χωριό ΠΕΛΛΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Βορεινού

ΒΟΡΕΙΝΟ (Χωριό) ΠΕΛΛΑ
Τηλέφωνο: +30 23840 71370
  Το Βορεινό, το Νεοχώρι και το Πευκωτό είναι οικισμοί που αποτελούσαν πριν από την εφαρμογή του "Καποδίστρια" την ενιαία κοινότητα Βορεινού. Σήμερα συμμετέχουν στο Δήμο Αριδαίας με ένα τοπικό συμβούλιο.
  Από το Βορεινό, ξεκινάει ο δρόμος που μας οδηγεί στη δασική περιοχή "πλάτσα" στις κορυφές του ΒΑ Βόρα. Εδώ, στις μεγάλες δασικές εκτάσεις, θα συναντήσουμε την πενταβέλονη πεύκη και μέσα από τα μοναδικά φαράγγια που υπάρχουν θα ανηφορήσουμε στην κορυφή "Πίνοβο" που δεσπόζει σε όλη την περιοχή. Υπάρχουν δασικοί δρόμοι, χαραγμένα μονοπάτια για ορειβάτες και μοναδικές σε ομορφιά διαδρομές που μπορείτε να κάνετε με ποδήλατο ή 4Χ4.
  Το Νεοχώρι είναι ένας μικρός παραδοσιακός οικισμός με 300 περίπου κατοίκους. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στα ανατολικά του Βορεινού.
  Το Πευκωτό αποτελεί με το Βορεινό ενιάιο οικισμό. Οι κάτοικοί του εγκαταστάθηκαν εδώ όταν έγινε η μεταφορά τους από τον παλιό οικισμό του Πευκωτού που βρισκόταν στις πλαγιές του Βόρα, λίγο κάτω από τις κορυφές της Τζένας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ