gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΥΡΑ Χωριό ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Πυράς

ΠΥΡΑ (Χωριό) ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 22650 62495
  Πριν φτάσουμε στο Μαυρολιθάρι συναντάμε την Πυρά, χωριό μόνο 174 κατοίκων, χτισμένο στις πλαγιές τις Οίτης σε υψόμετρο 1150 μέτρων. Η παλιά του ονομασία ήταν Γουρίτσα ή Γκούρα. Το νέο όνομα έλαβε από την αρχαία τοποθεσία, όπου κατά τους μυθικούς χρόνους ο Ηρακλής έχτισε το Ναό του.
  Η Πυρά απέχει από την Αθήνα 233 χλμ, από την Λαμία 58 χλμ και από την Aμφισσα 49 χλμ. Η επίσκεψή σας στο χωριό απαιτεί ιδιωτικό αυτοκίνητο. Αξίζει να ανεβείτε στην Οίτη, από το χωματόδρομο πριν την είσοδο του χωριού, για να θαυμάσετε τα "Πυρά του Ηρακλέους". Εκεί που ο μυθικός ήρωας επέλεξε να καεί σύμφωνα με το χρησμό του Μαντείου Δελφών. Εκεί που στη συνέχεια κτίσθηκε ο αρχαίος ναός της Πυράς τα ερείπια του οποίου σώζονται μέχρι σήμερα. Κατηφορίζοντας το μονοπάτι προς το κάτω μέρος του χωριού θα συναντήσετε το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος που είναι κτισμένο πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού και πιο δίπλα τους όμορφους καταράκτες που σχηματίζουν τα νερά του μικρού ποταμού. Την Aνοιξη το θέαμα θα σας καταπλήξει, θα μπορέσετε να θαυμάσετε τα πανέμορφα κρινάκια της Οίτης, αλλά και το χειμώνα το τοπίο μοιάζει παραμυθένιο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ