gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Οικονομία για το τοπωνύμιο: "ΚΑΡΔΙΤΣΑ Νομός ΘΕΣΣΑΛΙΑ".


Οικονομία (1)

Ανάμεικτα

Οικονομικά στοιχεία

  Ο νομός Καρδίτσας είναι ο μικρότερος των τεσσάρων νομών του θεσσαλικού διαμερίσματος. Έχει έκταση 2.636.000 στρέμματα και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή έχει 124.016 κατοίκους. Διοικητικά, διαιρείται σε είκοσι δήμους και μια κοινότητα.
  Η οικονομία του νομού βασίζεται κυρίως στη γεωργία. Περίπου 1.100.800 στρέμματα είναι γεωργικές εκτάσεις, όπου το βαμβάκι κυριαρχεί ως καλλιέργεια. Ακολουθεί ο καπνός, το καλαμπόκι, τα σιτηρά, τα ζαχαρότευτλα, οι ντομάτες, οι πατάτες, τα καρπούζια, τα πεπόνια και πολλά άλλα κηπευτικά και λαχανικά. Η αμπελουργία δίνει εξαιρετικά επιτραπέζια σταφύλια, αλλά και σταφύλια για την παρασκευή κρασιού. Εξαιρετικής ποιότητας κρασί που θα πρέπει οπωσδήποτε να γευθείτε είναι το Μαύρο Μεσενικόλα.
  Η κτηνοτροφία δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη, όσο η γεωργία. Εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται παραδοσιακές μέθοδοι, ιδιαίτερα στα ορεινά του νομού. Τα κοπάδια είναι κυρίως αιγοπρόβατα. Παράγεται κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.
  Η βιομηχανία είναι ελάχιστα ανεπτυγμένη στο νομό. Οι λίγες βιοτεχνικές μονάδες (εκκοκκιστήρια βάμβακος, κυλινδρόμυλοι και βιοτεχνίες επεξεργασίας και μεταποίησης ξυλείας) επεξεργάζονται γεωργικά, κτηνοτροφικά και δασικά προϊόντα.
(κείμενο: Π. Τσιαμούρας, Κ. Κοντογεώργου, Α. Αντωνίου)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Καρδίτσας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ