gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Οικονομία  στην ευρύτερη περιοχή: "ΙΟΣ Δήμος ΚΥΚΛΑΔΕΣ" .


Οικονομία (1)

Ανάμεικτα

ΙΟΣ (Νησί) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
  Από τις αρχές του αιώνα & έως το 1940, η εξόρυξη πυρίτη και άλλων ορυκτών καθώς και η κτηνοτροφία έως πριν λίγα χρόνια, προσέφεραν τα προς το ζην στους κατοίκους του νησιού, όπως και οι αγροτικές ασχολίες, η μελισσοκομία και η τυροκομία.
  Τα τελευταία χρόνια με την ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού, το βάρος της οικονομικής ζωής του νησιού, μετατοπίστηκε, στις ενοικιάσεις καταλυμμάτων και την παροχή υπηρεσιών (εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, εμπόριο κ.λ.π.). Βέβαια σε μικρότερη κλίμακα απ’ ότι παλιότερα η κτηνοτροφία καιοι αγροτικές ασχολίες καθώς και λιγότερο η αλιεία, απασχολούν μέρος του πληθυσμού και γίνεται ενσυνείδητη προσπάθεια να διασωθούν και να αναβιώσουν οι παραδοσιακές ασχολίες.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ιητών - Τουριστικής Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ