gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Οικονομία  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΑ Δήμος ΗΜΑΘΙΑ" .


Οικονομία (1)

Σελίδες επίσημες

ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΑ (Δήμος) ΗΜΑΘΙΑ
  Ο Δήμος Μακεδονίδος, χαρακτηρίζεται από την ευρεία συμμετοχή της αγροτικής οικονομίας στο σύνολο της οικονομίας του Δήμου. Μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του, έχουν έδρα κύρια τον αγροτικό, κτηνοτροφικό και δασοπονικό χώρο.
  Η κρίση που υπέστησαν οι παραπάνω κλάδοι, η ορεινή φυσιογνωμία της περιοχής, η χαμηλή παραγωγικότητα των εδαφών, η δραματική μείωση του ενεργού πληθυσμού από την πρώτη μεταναστευτική περίοδο, εμφάνισαν τα πρώτα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Η βιομηχανική δραστηριότητα στο Δήμο είναι ανύπαρκτη, εξ αιτίας της βαθιάς κρίσης που διέρχεται ο βιομηχανικός τομέας και του ορεινού της περιοχής, ενώ η εμπορική είναι χαμηλή και πενιχρή. Η ανυπαρξία ενός βιώσιμου μοντέλου αναδιάρθρωσης της παραγωγής και ενός "τοπικού μοντέλου" ανάπτυξης, συνέβαλαν στο να ερημώσει και να καταστεί προβληματική περιοχή. Η έλλειψη κοινωνικής και τεχνικής υποδομής σε συνδυασμό με την οικονομική προβληματικότητα της περιοχής, αποτέλεσαν τροχοπέδη στην αναζωογόνηση της περιοχής.
  Σήμερα, οι ελλείψεις στην κοινωνική και τεχνική υποδομή καλύφθηκαν σε μεγάλο μέρος. Ιεραρχημένα προωθήθηκαν και συνεχίζουν να προωθούνται εκείνες οι παρεμβάσεις στο παραγωγικό σύστημα, στην χωροταξία, στις κοινωνικές υποδομές, στη βελτίωση του περιβάλλοντος, στην οργάνωση της διοίκησης, που αναβαθμίζουν την περιοχή οικονομικά, λειτουργικά, δημογραφικά κ.λπ. Έχουν προγραμματισθεί και αναληφθεί μια σειρά δράσεων υποστήριξης του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού. Οι δραστηριότητες εντείνονται στον πρωτογενή τομέα και τώρα τελευταία επεκτείνονται στις αγροτουριστικές υπηρεσίες, γιατί στον τομέα του αγροτουρισμού διαφαίνονται μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Βέβαιο είναι, ότι και στο μέλλον η γεωργία, η κτηνοτροφία και η δασοπονία, θα έχουν βασική συμμετοχή στην οικονομία του Δήμου, μολονότι σήμερα αντιμετωπίζουν διάφορα διαρθρωτικά και κλαδικά προβλήματα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Δήμου Μακεδονίδος


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ