gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ Πόλη ΚΟΖΑΝΗ".


Πληροφορίες για τον τόπο (2)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Το εμπορικό κέντρο της πόλης, με τα σύγχρονα καταστήματα, δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν τα ψώνια τους με μια στάση στο Παλαιό Πάρκο στο κέντρο της πόλης και να απολαύσουν την δροσιά και το πράσινο. Η Πτολεμαϊδα είναι επίσης γνωστή για τις ταβέρνες της, με την υπέροχη τοπική κουζίνα , που βρίσκονται διάσπαρτες σ’ όλη την πόλη. Το βράδυ οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν στα πολυάριθμα κέντρα της πόλης, καθώς η Πτολεμαϊδα είναι γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή. Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος έχει πετύχει να βελτιώσει τις υποδομές του και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, που είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχώς αυξανόμενη ροή επισκεπτών.

Ο Δήμος Πτολεμαϊδας παρέχει αξιόλογες εναλλακτικές μορφές τουρισμού στους επισκέπτες του, καθώς υπάρχουν πολλά παλαιοντολογικά, αρχαιολογικά και Βυζαντινά αξιοθέατα στην περιοχή, καθώς επίσης και ενδιαφέροντα βιομηχανικά κτίρια και εγκαταστάσεις. Απαραίτητη θεωρείται η επίσκεψη στους Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά όχι μόνο τους χώρους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γίνετε η εξόρυξη του λιγνίτη και η εκμετάλλευση του για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, αξιόλογο επισκέψιμο χώρο, αποτελούν οι εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ, που βέβαια έπαψε να λειτουργεί από το 1997.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Κοζάνης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ