gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΤΡΑΧΕΙΑ Χωριό ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Τραχειά

Ένα από τα παλαιότερα -αν όχι το παλαιότερο- χωριό του Δήμου μας. Στο μακρινό παρελθόν, η Τραχειά, ήταν ένας παλιός Τούρκικος μαχαλάς, ο οποίος μετά την απελευθέρωση (1821), κατοικήθηκε κυρίως , από Βλάχους Ηπειρώτες. Οι νέοι κάτοικοί της, ανέπτυξαν με επιτυχία, την τυροκομική τέχνη και σύντομα επεκτάθηκαν σε όλο το Νομό Αργολίδας πρωτοστατώντας στην περισυλλογή γάλακτος. Με την πάροδο των χρόνων , δημιούργησαν παράδοση στην κατασκευή τυροκομικών προϊόντων με απαράμιλλη ποιότητα και γεύση, που έχει σαν αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.
Σήμερα η Τραχειά, διαθέτει έντεκα (11) παραδοσιακά τυροκομεία, που λειτουργούν σε οικογενειακή βάση, διατηρώντας την τέχνη και τα μυστικά , που κληρονόμησαν απ' τους προγόνους τους. Παράλληλα ανέπτυξαν και την αρτοποιεία έχοντας αυτή τη στιγμή δώδεκα (12) φούρνους, που λειτουργούν με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο και φημίζονται για τα παξιμάδια και το ψωμί τους. Επίσης στην Τραχειά, μπορείτε να φάτε σε μια από τις 8 ωραιότατες ταβέρνες που σαν σπεσιαλιτέ τους έχουν το βραστό και το αρνί στη σούβλα. 'Ανθρωποι φιλόξενοι και χαμογελαστοί οι Τραχειότες, σίγουρα εκτός από αυτά που θα παραγγείλετε θα σας προσφέρουν και τα τοπικά τους προϊόντα. Οπωσδήποτε αποτελεί μια από τις ωραιότερες στάσεις για τον κουρασμένο ταξιδιώτη, μια και βρίσκεται στο δρόμο προς την Ερμιόνη, το Κρανίδι, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες και πολλά άλλα μέρη.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ