gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο για το τοπωνύμιο: "ΜΕΣΑΓΡΟΣ Κωμόπολη ΑΙΓΙΝΑ".


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Μέχρι το 1950 περίπου το Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσαγρού πρ. Κοινότητα Μεσαγρού ήταν μιά αγροτική περιοχή του νησιού μας και η απασχόληση των κατοίκωνκατα κύριο λόγο ήταν αγροτικές εργασίες, και επιπλέον απασχολούντο με την συλλογή ρυτίνης. Ομως με την αξιοποίηση του όμορφου όρμου της μέχρι τότε έρημης περιοχήςτης Αγίας Μαρίνας, που σ αυτό κύριος μοχλός ήταν ή ύπαρξη του ναού της Αφαίας άλλαξε η δομή της ζωής των κατοίκων της Κοινότητας Μεσαγρού. Ετσι η Κοινότητα από αγροτική περιοχή έγινε τουριστική συμπεριλαμβανομένου και του οικισμού της Βαγίας. Σήμερα η πλειοψηφία των κατοίκων της Κοινότητας, αλλά και από άλλες περιοχές, έχει ώς κύρια απασχόληση τις τουριστικές επιχειρήσεις. Δεν παύει όμως να κατέχει και τα πρωτεία στην αγγειοπλαστική, όπως καιπρό του 2ου Παγκ. πολέμου, αλλά που τότε ή όλη παραγωγή των κανατιών απορροφείτο από τον Πειραιά και την Αθήνα επειδή δεν υπήρχε η χρήση του ψυγείου την εποχή εκείνη.
Εκτός της όμορφης περιοχής της Αφαίας- Αγίας Μαρίνας, η Κοινότητα Μεσαγρού έχει και πολλές άλλες όμορφες περιοχές που χαίρονται οι επισκέπτες. Εκτός του ναού της Αφαίας υπήρχε και ο προιστορικός οικισμός στον Κάβο ( η περιοχή αυτή βρίσκεται μεταξύ ακρωτηρίου Τούρλου και Αγίας Μαρίνας). Στο παλιό κέντρο του Μεσαγρού υπάρχει η παλιά εκκλησία της ¨Πολίτισσας που ήταν και η ενορία του νησιού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ