gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΘΕΡΜΕΣ Κοινότητα ΞΑΝΘΗ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Κοττάνη

ΚΟΤΤΑΝΗ (Χωριό) ΞΑΝΘΗ
  Ο δρόμος που συνδέει την Κοττάνη με τη Μέδουσα φτιάχτηκε το 1998. Λίγο πριν φτάσουμε στον κυρίως οικισμό συναντάμε ένα μικρό συνοικισμό ακριβώς πάνω από τον ποταμό Κομψάτο. Έξι σπίτια χτισμένα σε θέση οχυρή και στο κέντρο μία βρύση. Η ηλικία των σπιτιών, απ' ότι μας λένε εδώ, πρέπει να είναι περίπου τριακόσια χρόνια. Πάνω από το χωριό Κοττάνη διακρίνουμε ένα μουσουλμανικό παρεκκλήσι (τεκέ), που πάνω του έχει μια τεράστια κοτρώνα. Με την πρώτη ματιά μοιάζει αδύνατο για τον ανθρώπινο νου να συλλάβει πώς μπορεί αυτή η πέτρα να ανέβηκε εκεί, αφού δεν υπάρχει κάποιο σημείο απ' όπου θα μπορούσε να έπεσε. Οι ντόπιοι λένε πως εκεί την έβαλε ο Θεός. Βέβαια, αν παρατηρήσει κανείς ψηλότερα, θα δει στην κορφή της πλαγιάς κάποια βράχια, απ' όπου θα μπορούσε να έχει αποκολληθεί ο ογκόλιθος.
  Πολύ κοντά στην Κοττάνη έχουν βρεθεί χριστιανικοί τάφοι (πλάκες που βλέπουν προς την ανατολή) και πιστεύεται ότι εκεί κατοικούσαν παλαιότερα Χριστιανοί. Νέους στο χωριό δεν συναντάς. Σκορπίστηκαν σ' όλα τα μέρη της Ελλάδας να δουλέψουν σε οικοδομές ή πήγαν σε ναυπηγεία στη Γερμανία με καλό μεροκάματο. Το Δημοτικό Σχολείο Κοττάνης έκλεισε το 1980. Κατά το σχολικό έτος 1978-79 φοιτούσαν εδώ 9 μαθητές, ενώ δύο χρόνια πιο πριν ο αριθμός τους ανέρχονταν σε 19.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Ξάνθης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ