gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 7 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ Δήμος ΜΕΣΣΗΝΙΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (7)

Κόμβοι τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Γαργαλιάνων

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ (Δήμος) ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

  Ο Δήμος Γαργαλιάνων βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, απλώνεται στο Δυτικό άξονα του Νομού Μεσσηνίας και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους του νομού με συνολική έκταση 122.680 στρέμματα. Το ανάγλυφο της περιοχής ποικίλει και χαρακτηρίζεται πεδινό από τις παραθαλάσσιες περιοχές δυτικά του Δήμου, την πόλη των Γαργαλιάνων μέχρι και την κοινότητα του Πύργου, ενώ ανατολικά δεσπόζει το όρος Αιγάλεω στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται η κοινότητα Μουζακίου, ημιορεινή περιοχή με τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Το φυσικό τοπίο της περιοχής του Δήμου χαρακτηρίζεται στο μεγαλύτερο μέρος από καλλιέργειες ελαιοδένδρων και δασικές εκτάσεις. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός του Δήμου αυξάνεται σημαντικά εξ΄αιτίας της προτίμησης των ετεροδημοτών να περάσουν τις διακοπές τους στον τόπο καταγωγής τους όσο και από την αυξανόμενη τουριστική κίνηση (ελληνικός και ξένος τουρισμός). Υπολογίζεται ότι σε περιόδους αιχμής ο πληθυσμός του Δήμου ανέρχεται σε 15.000 κατοίκους.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Δήμου Γαργαλιάνων


Γαργαλιάνοι

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ (Κωμόπολη) ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Οι Γαργαλιάνοι αποτελούν σήμερα μεγάλο οικονομικό κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας και βρίσκονται σε οροπέδιο ύψους 300μ με πυκνούς ελαιώνες. Έχουν υγιεινό κλίμα και θέα προς το Ιόνιο πέλαγος, από όπου απέχουν 7 χλμ. Η περιοχή κατοικήθηκε από την Πρωτοελλαδική Εποχή (2600-2200 π.Χ) με βάση τα ευρήματα των θέσεων: Ανεμόμυλοι, Τσουκνά, Κάναλος και Λαγός. Τα χρόνια της Ενετοκρατίας (1685-1715) άνηκε στην επαρχία Αρκαδίας του νόμου Μοθώνης, ενώ κατά τη διάρκεια των Ορλωφικών γεγονότων (1770) λεηλατήθηκε από το Μουσταφά Πασά της Λάρισας. Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 πολλοί αγωνιστές της περιοχής στρατολογήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τον Ιμπραήμ Πασά, ενώ το 1905 από τους Γαργαλιάνους ξεκίνησε ο Τέλλος Αγρας για να ενισχύσει το Μακεδόνικο αγώνα κατά των Βουλγάρων.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Μαραθούπολη

ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ (Χωριό) ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
Τουριστικό παραθαλάσσιο επίνειο των Γαργαλιάνων είναι η Μαραθούπολη, μικρό χωριουδάκι με θαυμάσια θέα, απέναντι απο τη νήσο Πρώτη, το ψαροχώρι (με τη μεγαλύτερη ιχθυόσκαλα της Πελοποννήσου) με το άφθονο και φρέσκο ψάρι του, που τείνει να γίνει πόλος έλξης πολλών τουριστών αφού υπάρχει και η κατάλληλη υποδομή (ξενοδοχεία, δωμάτια κάμπινγκ κλπ.).

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Σελίδες ιδιωτών & άλλες

Σημερινή τοποθεσία

Βρυσόμυλος

ΑΛΙΑΡΤΟΣ (Αρχαία πόλη) ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
Η πόλη αναφέρεται μόνο από το γεωγράφο Κλαύδιο Πτολεμαίο (3,14) και πιθανολογείται 5 χιλόμετρα ΝΔ των Γαργαλιάνων.

Χάρτες

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ (Δήμος) ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ