gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΦΙΛΙΑΤΡΑ Κωμόπολη ΜΕΣΣΗΝΙΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (3)

Greek & Roman Geography (ed. William Smith)

Erana

ΕΡΑΝΗ (Αρχαία πόλη) ΦΙΛΙΑΤΡΑ
(he Erana). A town in Messenia, mentioned by Strabo as lying upon the road between Cyparissia and Pylos. It was, probably, near the promontory Cyparissium. According to Strabo, it was erroneously identified by some with the Homeric Arene.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Φιλιατρά

ΦΙΛΙΑΤΡΑ (Κωμόπολη) ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Η πόλη των Φιλιατρών αποτελεί σήμερα μεγάλο αγροτικό και εμπορικό κέντρο, κτισμένη σε κάμπο ελαιώνων και αμπελώνων. Η περιοχή κατοικείται από την Προϊστορική Εποχή, ενώ στην περιοχή της Αγίας Κυριακής τοποθετείται η αρχαία πόλη Έρανα μαζί με τα πολίσματα Αρήνη και Αλίαρτος. Στα χρόνια της Ενετοκρατίας(1685-1715) η περιοχή των Φιλιατρών ανήκε στην επαρχία Καλλιθέας (Belvedere), όπως ονομαζόταν η περιοχή από τη Μεθώνη ως τα Φιλιατρά, ενώ κατά τη δεύτερη περίοδο της Τουρκοκρατίας (1715 - 1821) είχε εξελιχθεί σε σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Μετά την επανάσταση του 1821 προϊόντα όπως το λάδι και η σταφίδα εξάγονταν απ’ ευθείας στις αγορές της Δύσης, δημιουργώντας μεγάλη ευμάρεια στους κατοίκους έως το 1886 που η πόλη καταστράφηκε από σεισμό, ενώ το όνομά της πήρε από τα πολλά πηγάδια, τα φιλιατρά που υπήρχαν στην περιοχή. Στην περιοχή σώζονται βυζαντινά μνημεία, αψευδείς μάρτυρες άνθισης του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού όπως : η Αγία Σωτήρα των Χριστιάνων, η Μονή του Αγίου Χριστόφορου, ο Ναός της Βλαχέρνας, ο Αγιος Διονύσιος της Μοραίνας, ο Ναός της Αναλήψεως, της Παναγίας της Αγριλιώτισσας κ.ά. Οι παραλίες στο Λαγκούβαρδο, την Αγία Κυριακή, το Στόμιο και το Αγρίλι με χρυσαφένια αμμουδιά και καθαρή θάλασσα φιλοξενούν κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ